ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Σαν σήμερα το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

κοροναϊός-σαν-σήμερα-το-πρώτο-κρούσμα-129839

«Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της. Παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σάς μιλώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους».

Σαν σήμερα 26 Φεβρουαρίου το 2020 ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η δήλωση αυτή ήταν η αρχή για όλα όσα ζούμε μέχρι και σήμερα με την πανδημία να έχει αφήσει πίσω της χιλιάδες νεκρούς στην χώρα μας, η οποία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της «μαύρης λίστας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χιλιοειπωμένη πλέον η ερώτηση «πότε θα τελειώσει η πανδημία»

Η ερώτηση που κυριαρχεί τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο είναι μία: Πότε θα τελειώσει η πανδημία;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η πανδημία θα μας ταλαιπωρεί για πολύ ακόμη καιρό. Επίσης τονίζουν ότι η πανδημία θα τελειώσει όταν ανοσοποιηθεί όλος ο πληθυσμός.

Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν θα φτάσουμε στην συλλογική ανοσία μόνο με την νόσηση και τόνισε εκ νέου ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε το εμβόλιο.

Η αμερικανική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η πανδημία πιθανότατα θα λάβει τέλος εντός του 2022, αλλά προβλέπει ότι θα χρειάζονται τα επόμενα χρόνια ετήσιες ενισχυτικές δόσεις εμβολίων στη διάρκεια του φθινοπώρου (αρχής γενομένης από φέτος), προκειμένου να προστατεύονται καλύτερα οι άνθρωποι από τον κοροναϊό, ο οποίος αλλιώς θα μπορεί να μολύνει αρκετούς εμβολιασμένους.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου