ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται με εγγύηση 200.000 ο Αντώνης Κάντας

αποφυλακίζεται-με-εγγύηση-200-000-ο-αντώνης-12635

Την αποφυλάκιση του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Το δικαστικό συμβούλιο εκτίμησε τη συνεργασία του με τις αρχές, αφού ξετύλιξε το κουβάρι για μίζες εκατομμυρίων ευρώ και δέχτηκε την αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλλει δια του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη.

Έτσι, θα αφεθεί ελεύθερος με υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, να μην βγει από τη χώρα αλλά και να πληρώσει εγγύηση 200.000 ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο Α.Κάντας έχουν κληθεί σε απολογία 13 Γερμανοί, για δυο εξοπλιστικά προγράμματα, το οπλικό σύστημα υποβρυχίων και τον αντιαεροπορικό τύπου ASRAD.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να σταλούν νέες κλήσεις σε απολογία σε τουλάχιστον 10 ακόμα στελέχη.

Υπενθυμίζεται ότι για τις προμήθειες των επίμαχων οπλικών συστημάτων 35 Έλληνες κατηγορούμενοι έχουν απολογηθεί και η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει την πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου