ΕΛΛΑΔΑ

Τι απάντησε ο Χαρδούβελης στα «γαλλικά» της Καραμανλή

τι-απάντησε-ο-χαρδούβελης-στα-γαλλικ-121066

Αν και χαρακτήρισε λογικές τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τον ΕΝΦΙΑ, τόσο από πολίτες όσο και από βουλευτές, ο Γκίκας Χαρδούβελης υπεραμύνθηκε της τροπολογίας και απάντησε με τον τρόπο του στα «γαλλικά» της Αννας Καραμανλή, λέγοντας πως καθήκον του είναι να κάνει το σωστό, χωρίς λαϊκισμούς και παροχολογία.

«Αντιλαμβάνομαι την πίεση των βουλευτών της συμπολίτευσης που μεταφέρουν αιτήματα πολιτών, των οποίων είναι δικαιολογημένη η οργή τους σε μία σκληρή περίοδο. Οφείλω, όμως, να πω, πως τώρα που το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του και αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας με λιγότερες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ο δικός μου ρόλος και των βουλευτών, είναι να διαφυλάξουμε την πορεία της κοινωνίας και της χώρας για την έξοδό της από την κρίση. Να κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα, για τους πολλούς που υπήρξαν θύματα της κρίσης. Δεν θέλουμε οι θυσίες τους να πάνε χαμένες», είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η κυβέρνηση κάνει το σωστό, χωρίς διακρίσεις και χωρίς λαϊκισμό και παροχολογία.

Το βράδυ της Τρίτης, οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν έντονα κατά την ενημέρωση που είχαν για την τροπολογία του ΕΝΦΙΑ, με την κ. Καραμανλή να ξεσπά και να ξεστομίζει μερικά «γαλλικά». Την Τετάρτη, η ίδια μέσω Twitter εξέφρασε τη λύπη της γιατί παραφέρθηκε, αλλά τόνισε ότι δεν λυπάται για την ουσία των όσων είπε για τον ΕΝΦΙΑ.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου