ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καθιερώνεται Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

καθιερώνεται-πανελλήνια-ημέρα-σχολι-121083

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώνεται από το υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν το «κοινωνικό σχολείο». Ημέρα σχολικού αθλητισμού θα είναι από εφέτος η πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους και την ημέρα αυτή δεν θα γίνονται μαθήματα.

Η σχετική υπουργική απόφαση υπογράφηκε ήδη από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Αλ. Δερμεντζόπουλο και θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Για τη εφετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) θα διεξαχθούν ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδιάς, σε αθλήματα που θα επιλέξει ο Σύλλογος διδασκόντων μετά από εισήγηση των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής του σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού στα δημοτικά, στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου