ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Στις 18 Απριλίου θα εξεταστεί η έφεση του κρατούμενου δημοσιογράφου της WSJ

μόσχα-στις-18-απριλίου-θα-εξεταστεί-η-έφ-932770

Η σύλληψη του Ίβαν Γκερσκόβιτς προκάλεσε κατακραυγή από διεθνείς ηγέτες, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Δικαστήριο της Μόσχας θα εξετάσει στις 18 Απριλίου έφεση που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι του κρατούμενου δημοσιογράφου της Wall Street Journal Ίβαν Γκερσκόβιτς για την άρση της προσωρινής του κράτησης, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου.

Ο Γκερσκόβιτς, αμερικανός πολίτης ρωσικής καταγωγής, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην πόλη των Ουραλίων Γεκατερίνεμπουργκ με κατηγορίες για κατασκοπεία, τις οποίες η Wall Street Journal, δυτικοί ηγέτες και συνάδελφοί του χαρακτήρισαν ψευδείς.

Λίγο μετά τη σύλληψή του, δικαστήριο της Μόσχας διέταξε την προφυλάκισή του στη φυλακή Λεφόρτοβο της ρωσικής πρωτεύουσας τουλάχιστον μέχρι τις 29 Μαΐου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν επιτράπηκε στον δημοσιογράφο να συναντήσει τον δικηγόρο του και οι εισαγγελείς δεν έδωσαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για την υπόθεση.

Η ακροαματική διαδικασία στις 18 Απριλίου επίσης θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών καθώς η Ρωσία θεωρεί απόρρητες τις πληροφορίες που συνδέονται με τις κατηγορίες, μετέδωσε το Interfax.

Η σύλληψη του Γκερσκόβιτς προκάλεσε κατακραυγή από διεθνείς ηγέτες, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος κάλεσε τη Ρωσία “να τον απελευθερώσει”, και έχει επιδεινώσει περαιτέρω τις αμερικανορωσικές σχέσεις, ήδη στο χειρότερο επίπεδό τους εδώ και δεκαετίες.

Η Wall Street Journal “αρνείται κατηγορηματικά” τις κατηγορίες και δεκάδες δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν καλέσει τη Ρωσία να απελευθερώσει άμεσα τον Γκερσκόβιτς.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου