ΔΙΕΘΝΗ

Σνόμπαραν διακριτικά τον Πούτιν οι νέοι πρεσβευτές της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στη Μόσχα

σνόμπαραν-διακριτικά-τον-πούτιν-οι-νέ-932634

Τους κράτησε σε απόσταση στη διάρκεια της τελετής για την ορκωμοσία τους «λόγω covid», όπως είπε ο ίδιος – Ωστόσο και εκείνοι δεν τον χειροκρότησαν. όταν τελείωσε την ομιλία του

Διακριτικά σνόμπαραν τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, οι νέες πρέσβεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στη Μόσχα, καθώς δεν τον χειροκρότησαν αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, κατά την τελετή της ορκωμοσίας τους.

Το σχετικό βίντεο που απεικονίζει τον Πούτιν να μιλάει σε μεγάλη απόσταση από τους ξένους πρέσβεις στη ρωσική πρωτεύουσα, έχει γίνει viral στα social media, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv».

Σε αυτό, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου προσπαθεί να τελειώσει με αξιοπρέπεια την ομιλία του, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Στην τελετή ορκωμοσίας των νέων πρεσβευτών της ΕΕ και των ΗΠΑ στη Μόσχα, υπήρξε μια άβολη στιγμή για τον Πούτιν: «Ευχαριστώ για την προσοχή σας», είπε στην ομιλία του αφού προηγουμένως είχε επιτεθεί κατά των δυτικών χωρών. Όταν δεν ακολούθησαν χειροκροτήματα, ο ηγέτης της Ρωσίας έστρεψε αλλού το βλέμμα του και είπε: «Αυτό είναι».

Κανένας από τους 17 πρεσβευτές που στέκονταν αρκετά μέτρα μακριά από τον Πούτιν δεν έσπευσε να τον προσεγγίσει.

«Δυστυχώς, πρέπει να τελειώσουμε την τελετή μας με αυτόν τον τρόπο…» , είπε χαμηλόφωνα ο Πούτιν, εξηγώντας «ότι οι περιορισμοί για τη νόσο Covid εξακολουθούν να ισχύουν».

«Δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε τετ α τετ αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε αυτή την ευκαιρία πολλές φορές στο μέλλον. Ό,τι καλύτερο. Ευχαριστώ», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου. Κι όταν δεν ακούστηκαν χειροκροτήματα, ο Ρώσος αποχώρησε από την αίθουσα.

Φεύγοντας ευχήθηκε στους διπλωμάτες «ό,τι καλύτερο» αρχικά στα ρωσικά και εν συνεχεία στα αγγλικά…

Tο Twitter σχολίασε το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν χαιρέτησε κανέναν νέο πρέσβη δια χειραψίας επιλέγοντας να εκφωνήσει μια ομιλία που αυτός ήταν στη μία άκρη της αίθουσας και οι ξένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην άλλη άκρη. Δικαιολόγησε την απόσταση επικαλούμενος τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ομιλία του, κατηγόρησε επίσης την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την Ρωσία, όπως προσθέτει το γερμανικό δημοσίευμα.

«Η σχέση Ουάσινγκτον και Μόσχας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε βαθιά κρίση», δήλωσε ο Πούτιν κοιτώντας τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα, Λιν Τρέισι.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε με σκληρά λόγια στον νέο πρεσβευτή της Ε.Ε , Ρολάντ Γκαλαράγκ. «Ενορχηστρώσατε μια διαμάχη με τη Ρωσία», είπε ο Πούτιν στον Γάλλο πρεσβευτή Γκαλαράγκ.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου