ΔΙΕΘΝΗ

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Αναπόφευκτη η σύγκρουσή μας με το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου»

βλαντίμιρ-πούτιν-αναπόφευκτη-η-σύγκ-874005

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η αντιπαράθεση της χώρας του με το «νεοναζιστικό καθεστώς» του Κιέβου ήταν αναπόφευκτη.

Μάλιστα, ο Ρώσος ηγέτης κατηγόρησε τις δυτικές αυτοκρατορίες ότι λήστεψαν τις αφρικανικές χώρες κατά την αποικιοκρατική περίοδο, ενώ τόνισε πως η Ρωσία ξεχωρίζει για το μοναδικό πολιτισμό της.

Γιόρτασαν την Ημέρα Εθνικής Ενότητας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη την Παρασκευή το ρωσικό έθνος για την Ημέρα Εθνικής Ενότητας (4 Νοεμβρίου), χαιρετίζοντας την αγάπη των ανθρώπων για την Ρωσία.

«Συναντιόμαστε την Ημέρα Εθνικής Ενότητας. Τα συγχαρητήριά μου σε όλους εσάς, σε όλους τους πολίτες της χώρας μας, τους πολίτες της Ρωσίας, για αυτή τη γιορτή, η οποία αποκαλύπτει την κοινή, εγκάρδια αγάπη μας για την Ρωσία, την ενοποίηση του πολυεθνικού λαού της χώρας», δήλωσε σε συνάντηση με ιστορικούς και εκπροσώπους των παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας για τη 10η επέτειο της επανίδρυσης της Ρωσικής Ιστορικής Εταιρείας και της Ρωσικής Στρατιωτικής Ιστορικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η ενοποίηση αυτή αποτελούσε πάντοτε βασική εγγύηση της ύπαρξης της Ρωσίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Η ιστορία της χώρας μας», σύμφωνα με τα λόγια του, «είναι άφθονη σε παραδείγματα όταν άνθρωποι διαφόρων θρησκειών και εθνικοτήτων ενοποιήθηκαν για χάρη της πατρίδας τους. Καταλαβαίνουμε και εκτιμούμε αυτή την πολύτιμη εμπειρία των προγόνων μας, τις παραδόσεις και τις εντολές τους», τόνισε ο Πούτιν.

Επιστράτευση: «Μην είστε ντροπαλοί», κάλεσε τους εθελοντές

Η υποστήριξη των οικογενειών όσων καλούνται για στρατιωτική θητεία κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μερικής επιστράτευσης είναι ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα, δήλωσε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθύμισε ότι είχε ήδη πει πως είναι «ιερό καθήκον των αρχών σε όλα τα επίπεδα» να βοηθήσουν τις οικογένειες των κληρωθέντων και σημείωσε ότι το έργο των εθελοντών είναι «διπλά πολύτιμο», καθώς «αυτό σημαίνει ότι το κάνουν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της καρδιάς και όχι στο κάλεσμα του καθήκοντος».

Κάλεσε τους εθελοντές να βρίσκονται σε στενή επαφή με τις τοπικές αρχές. «Μην είστε ντροπαλοί. Επικοινωνήστε απευθείας μαζί τους, για να τους ωθήσετε να αναλάβουν προσπάθειες», είπε.

Αναφερόμενος στις εργασίες αποκατάστασης στο Ντονμπάς, σημείωσε ότι οι εθελοντές θα πρέπει να εργάζονται σε στενή επαφή με τις στρατιωτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. «Είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί. Είναι επικίνδυνα εκεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου