ΔΙΕΘΝΗ

Ένα «πλωτό νεκροταφείο» προσφύγων στη Μεσόγειο

ένα-πλωτό-νεκροταφείο-προσφύγων-στ-844356

Ένα «πλωτό νεκροταφείο» δημιούργησε μια μη κυβερνητική οργάνωση στη Μεσόγειο στη μνήμη των χιλιάδων Σύρων προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στη προσπάθεια να σωθούν από τα όσα διαδραματίζονται στη πατρίδα τους. Μεταξύ των θυμάτων ξεχωρίζει και η ταφόπλακα του μικρού Αιλάν Κουρντί που έγινε σύμβολο της προσφυγικής κρίσης όταν ξεβράστηκε στα παράλια της Αλικαρνασσού.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους δημιουργώντας το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τελευταία τους ελπίδα στην απελπιστική κατάστασή τους είναι να διασχίσουν την Μεσόγειο Θάλασσα με οποιοδήποτε μέσο είναι δυνατόν. Αυτή η επικίνδυνη όμως διαδρομή έχει οδηγήσει περισσότερους από 4.000 πρόσφυγες από την Συρία, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Πολλοί εξ αυτών δεν μπορούν να αναγνωριστούν ή ούτε καν να βρεθούν και η μη κυβερνητική οργάνωση Support to Life δημιούργησε για την ευαισθητοποίηση του κοινού μία καμπάνια με τίτλο «Το Πλωτό νεκροταφείο» – ένα πλωτό μνημείο σε όσους έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Στην ανακοίνωση της καμπάνιάς τους αναφέρουν: «όσοι περισσότεροι άνθρωποι ανταποκρίνονται στην εκστρατεία μας, τόσο λιγότερο θα μεγαλώσει το πλωτό νεκροταφείο. Και παρόλο που είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, είναι μια στήριξη για τη ζωή».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου