ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 1.000 μετανάστες σώθηκαν στη Μεσόγειο το Σαββατοκύριακο

πάνω-από-1-000-μετανάστες-σώθηκαν-στη-μεσό-385181

Πλέον των 1.000 προσφύγων και μεταναστών περισυνελλέγησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στα νερά της Μεσογείου, κυρίως στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, κατά τη διάρκεια αρκετών επιχειρήσεων της ιταλικής ακτοφυλακής.

Ενδεικτικά, μόνο την Κυριακή είχαν πραγματοποιηθεί πέντε επιχειρήσεις με τον συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής στη Ρώμη κατά τις οποίες διασώθηκαν 671 άνθρωποι, ανάμεσά τους 48 παιδιά και 108 γυναίκες.

Στις πέντε από αυτές, οι πρόσφυγες βρίσκονταν σε υπερφορτωμένα σκάφη που απείχαν λίγα μίλια μεταξύ τους και κινδύνευαν να βυθιστούν. Η τελευταία επιχείρηση αφορούσε σκάφος έτοιμο να βυθιστεί σε απόσταση 137 μιλίων από το ακρωτήριο Πασέρο στη Σικελία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, χωρίς να έχει λάβει υπ΄όψιν το ναυάγιο της Τετάρτης ανοικτά της Λιβύης, περί τους 224.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν από τον Ιανουάριο στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, 98.000 στην Ιταλία και 124.000 στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 2.100 έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας το ταξίδι.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου