ΔΙΕΘΝΗ

Προσφυγικό δράμα στη Λιβύη, πάνω από 100 νεκροί ξεβράστηκαν στις ακτές

προσφυγικό-δράμα-στη-λιβύη-πάνω-από-100-ν-838425

Τις ασύλληπτες διαστάσεις που έχει λάβει πλέον το δράμα των προσφύγων υποδεικνύει μία ακόμη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Λιβύη. Οι σοροί τουλάχιστον 117 ανθρώπων που είχαν το όνειρο της Ευρώπης ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης, οι περισσότεροι προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική, παιδιά ανάμεσά τους.

Η παραλία της δυτικής πόλης Ζουάρα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο προσφύγων, γεμάτη με σορούς νεκρών σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου και την μη κυβερνητική οργάνωση Migrant Report που επικαλείται στην ηλεκτρονική πύλη της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Αξιωματούχος του λιβυκού ναυτικού δήλωσε επίσης πως περισσότεροι από 100 σοροί προσφύγων έχουν περισυλλεγεί μετά την ανατροπή πλοιαρίου στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική. Παιδιά βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Δεν είναι σαφές πότε σημειώθηκε το ναυάγιο. Τα πτώματα ήταν σε αποσύνθεση και δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί πότε πνίγηκαν.

Ραγδαία αύξηση στις αναχωρήσεις προσφύγων από τις ακτές της βόρειας Αφρικής με προορισμό την Ιταλία έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 700 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου