ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν καταλαβαίνουμε τι θέλουν οι διαδηλωτές», λέει ο Ερντογάν

δεν-καταλαβαίνουμε-τι-θέλουν-οι-διαδ-726455

Νέα ομιλία πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνσήμερα το μεσημέρι ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η θέση της τουρκικής κυβέρνησης θα μείνει σταθερή, υπογράμμισε ξανά ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση την Τρίτη, λέγοντας πως η τουρκική ηγεσία «πάντοτε άκουγε τα δημοκρατικά αιτήματα» και «προσπαθεί να καταλάβει» τι ζητούν οι διαδηλωτές.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε προαναγγείλει πως ο Ερντογάν θα συναντηθεί την Τετάρτη με εκπροσώπους των διαδηλωτών, αλλά και πως δεν θα γίνουν ανεκτές «παράνομες διαδηλώσεις». Το πρωί της Τρίτης, η αστυνομία επέστρεψε στην πλατεία Ταξίμ και οι διαδηλωτές περιορίστηκαν στο πάρκο Γκεζί.

«Δεν κλείσαμε ποτέ τα αυτιά μας, πάντοτε ακούγαμε αιτήματα που εκφράζονται με δημοκρατικό τρόπο» είπε ενώπιον των βουλευτών ο Ερντογάν το μεσημέρι της Τρίτης.

«Κοιτάζοντας όμως συνολικά τα περιστατικά, αναρωτιέμαι εάν είναι σαφές τι θέλουν οι διαδηλωτές» είπε ο πρωθυπουργός. Επανέλαβε πως το σχέδιο παρεμβάσεων στο πάρκο Γκεζί προέβλεπε μεταφορά δένδρων σε άλλο σημείο και είχε την έγκριση της τοπικής κοινότητας.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν επαναλάμβανε σταθερά πως η κυβέρνηση ακούει τα «δημοκρατικά» αιτήματα (έχοντας τις προηγούμενες ημέρες μιλήσει για «βανδάλους»).

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, όπως και την Κυριακή, συνέδεσε ξανά τα επεισόδια με «περιστατικά των προηγούμενων χρόνων», αναφερόμενος προφανώς στις συγκρούσεις του ΑΚΡ με τις δομές του τουρκικού κράτους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου