ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός χάκαρε τον Monde

γαλλία-ο-συριακός-ηλεκτρονικός-στρατ-711747

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έγινε ο τελευταίος στόχος του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού (SEA), μιας οργάνωσης «χακτιβιστών» που έχει κάνει «καταλήψεις» σε ιστοσελίδες αρκετών δυτικών ΜΜΕ.

Οι πρώτες ιστοσελίδες που δέχθηκαν τις επιθέσεις του ήταν αυτές του αμερικανικού δικτύου CNBC, και της βρετανικής εφημερίδας The Independent, με τους χρήστες να βλέπουν στην οθόνη τους το μήνυμα: «Σας χάκαρε ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός» («You’ve been hacked by the Syrian Electronic Army (SEA)».

Ο SEA εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2011. Είναι φιλικός προς το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, και λέει ότι οι κυβερνοεπιθέσεις του είναι απάντηση στον τρόπο με τον οποίο τα δυτικά ΜΜΕ καλύπτουν τον συριακό εμφύλιο και το θέμα της τρομοκρατίας. Στο παρελθόν έχει επιτεθεί στην Microsoft, στο Skype, ακόμη και στους προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρεί σε Facebook και Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ισχυρίζεται ότι στόχος του είναι «να δείξει την αλήθεια σχετικά με τη Συρία». Σε μια επίθεση στο Reuters κατηγόρησε το πρακτορείο ότι δημοσιεύει «ψεύτικες πληροφορίες και αναληθή άρθρα σχετικά με την Συρία».

«Προσπαθούν να εκφοβίσουν τους δημοσιογράφους που μιλάνε κατά του καθεστώτος Ασαντ», λέει ο Φρέντερικ Τζέικομπς, ένας Ελβετός ερευνητής ασφαλείας που παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού, στο πλαίσιο μελέτης του για την διαδικτυακή λογοκρισία στη Συρία και το Ιράν. «Πιστεύουν ότι η Δυτική αφήγηση της συριακής σύγκρουσης είναι λανθασμένη», προσθέτει ο Τζέϊκομπς.

Ενας από τους άλλους κύριους στόχους της ομάδας είναι να κερδίσει δημοσιότητα. Οι ίδιοι αυτο-διαφημίζονται ως η πιο διάσημη οργάνωση «χακτιβιστών» στον κόσμο.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου