ΔΙΕΘΝΗ

Μανουέλ Βαλς: Υπάρχει «εδαφικό, κοινωνικό, εθνικό απαρτχάιντ» στη Γαλλία

μανουέλ-βαλς-υπάρχει-εδαφικό-κοινων-711764

Την ύπαρξη ενός «εδαφικού, κοινωνικού, εθνικού απαρτχάιντ» στη Γαλλία καταγγέλλει ανοιχτά ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Στη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησής του με δημοσιογράφους για το νέο έτος, ο Μανουέλ Βαλς ανέφερε ότι οι τελευταίες ημέρες έχουν φανερώσει πολλά από τα δεινά που μαστίζουν τη Γαλλία και πολλές από τις προκλήσεις, με τις οποίες έρχεται η χώρα αντιμέτωπη.

Ο Βαλς αναφέρθηκε σε όλα τα ρήγματα και τις εντάσεις που υποβόσκουν εδώ και πολύ καιρό για τις οποίες δεν γίνεται πολύς λόγος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien, δεν προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση των προαστίων και τις δυσκολίες της ενσωμάτωσης των μεταναστών.

«Ξεχνάμε τις ταραχές του 2005, τις οποίες σήμερα θυμόμαστε και των οποίων το στίγμα είναι πάντα παρόν» πρόσθεσε.

Ο γάλλος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην περι-αστική υποβάθμιση, τα γκέτο, καταγγέλλοντας «ένα εδαφικό, εθνικό απαρτχάιντ που έχει επιβληθεί στη χώρα».

Ο ίδιος είπε ότι το «Je suis Charlie» δεν είναι το μόνο μήνυμα της Γαλλίας προς τον κόσμο.

Η Γαλλία δεν μπορεί να κλειστεί σε ένα μοναδικό σύνθημα. Η Γαλλία φέρνει την ελευθερία της έκφρασης παντού, αλλά υπερασπίζεται επίσης και άλλες αξίες που πρεσβεύει: την ειρήνη, τον σεβασμό των πεποιθήσεων, τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών, τόνισε ο Βαλς.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου