ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιξαν πυρ σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού – 16 οι νεκροί

ανοιξαν-πυρ-σε-τουριστικό-θέρετρο-στη-68399

Σκηνές πανικού σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Ακτής του Ελεφαντοστού όπου ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ αδιακρίτως με τις πληροφορίες του Ρόιτερς. Το θέρετρο Γκραν Μπασάμ αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουρίστες από τη Δύση.

Τουλάχιστον 14 πολίτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τέσσερις Ευρωπαίοι, κατά την επίθεση ενόπλων στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ της Ακτής του Ελεφαντοστού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η επίθεση σημειώνεται σχεδόν δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στην γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την εξάπλωση της ισλαμιστικής βίας στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

«Η επίθεση κατά του θερέτρου Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ανατολικά του Αμπιτζάν, πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον έξι τρομοκράτες, οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χάμεντ Μπακαγιόκο.

«Τρία ξενοδοχεία δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους» στην τουριστική αυτή περιοχή…«Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας επενέβησαν αμέσως και κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν έξι τρομοκράτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, όπου διευκρινίζεται ότι «λεπτομερής απολογισμός να δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς ώρες».

Στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 5 νεκρούς, ενώ από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους 4 Ευρωπαίοι.

Την ευθύνη για την επίθεση η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου