ΔΙΕΘΝΗ

Ακάρ προς Καμμένο –Αποστολάκη: Θα προστατέψουμε τη γαλάζια πατρίδα μας

ακάρ-προς-καμμένο-αποστολάκη-θα-προ-683665

Δηλώσεις που θεωρούνται άμεση απάντηση στον Πάνο Καμμένο, αλλά κυρίως στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας που πριν λίγο καιρό δημοσίευσε νέους χάρτες με την Τουρκική ΑΟΖ ως τα νότια της Κρήτης, μίλησε ξανά για “μπλε πατρίδα” εννοώντας τη θάλασσα του Αιγαίου και την Ανατολική Μεσόγειο, για την οποία προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει.

Δηλώσεις που έρχονται σχεδόν 24 ώρες μετά τη δήλωση του Ναυάρχου Αποστολάκη πως “Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση”.

Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, είπε με νόημα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος ξανά στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Κύπρο, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τα δικαιώματα τόσο του τουρκικού λαού, όσο και των Τουρκοκυπρίων.

Το “γεράκι” της Άγκυρας δήλωσε ότι θέλει να έχει καλές σχέσεις γειτονίας, όμως την ίδια ώρα και στην ίδια φράση έβαλε μια ακόμη προειδοποίηση πως η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα δικαιώματά της στο Αιγαίο.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου