ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Θα είμαστε παρόντες από την Κύπρο μέχρι και το Αιγαίο

ερντογάν-θα-είμαστε-παρόντες-από-την-κ-761405

Προβληματίζουν την Αθήνα οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν οτι η Τουρκία θα είναι πάντα παρούσα απο την Κύπρο μέχρι και το Αιγαίο.

Κι αυτό γιατί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία έχουν οδηγήσει τον τούρκο σουλτάνο, σε ένα παραλήρημα εθνικισμού, με άγνωστη κατάληξη.

«Από την Κύπρο μέχρι και το Αιγαίο, σε όλες τις περιοχές με προβλήματα που ενδιαφέρουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας ακολουθούμε μια ενεργητική πολιτική και δυναμώνουμε την παρουσία μας στην περιοχή», ανέφερε σε ομιλία του με αφορμή την εθνική γιορτή της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημείωσε επίσης ότι «εμείς την παρουσία μας σε περιοχή δεν την εννοούμε μόνο ως στρατιωτική παρουσία, είμαστε και σε άλλες δράσεις που θα ανυψώσουν το όνομα της χώρας μας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει περαιτέρω τις δηλώσεις αυτές.

Σχετικά με την τουρκική οικονομία, με αφορμή και την χρεοκοπία του κολοσσού της τηλεπικοινωνίας Turk Telekom και την ανάληψη της διοίκησής της από τράπεζες, είπε ότι η τουρκική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις και πρόσθεσε ότι «σε 1-2 μήνες θα συνέλθουμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο και για στήριξη της Άγκελα Μέρκελ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Μέρκελ με κάλεσε η ίδια άμεσα και έδειξε έμπρακτα τη στήριξή της. Μου είπε αν θέλετε να σας στείλω τώρα τον υπουργό μου. Οι πρωθυπουργοί ευρωπαϊκών χωρών έκαναν δηλώσεις υπέρ μας και άλλοι έστειλαν ειδικούς συμβούλους τους. Η στήριξή τους αυτή ήταν σημαντική και εμείς θα κάνουμε όσα είναι απαραίτητα για να συνεχιστεί αυτή η σχέση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου