ΔΙΕΘΝΗ

Αν δουλεύετε σε μια από αυτές τις εταιρείες το μισό χρόνο θα κάνετε… διακοπές

αν-δουλεύετε-σε-μια-από-αυτές-τις-εταιρ-663557

Είτε πρόκειται για ταξίδι με την οικογένεια ή ταξίδι εξερεύνησης, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις διακοπές.

Αλλά και πάλι οι διακοπές είναι κάτι που ο μέσος όρος των εργαζομένων δεν καταφέρνει να απολαύσει ιδιαίτερα συχνά.

Αρκετοί μάλιστα δεν πληρώνονται και τα ρεπό τους.

Αν λοιπόν κάποιος ψάχνει μια εταιρεία με την καλύτερη πολιτική ως προς τις διακοπές, αυτές είναι 10 από τις πιο κατάλληλες εταιρείες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αξιολόγησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

1. Amgen Inc: Μια βιο-τεχνολογική εταιρεία με έδρα της το Thousand Oaks στην Καλιφόρνια. Οι εργαζόμενοι εκεί έχουν 3 εβδομάδες άδεια και επιπλέουν 2 ακόμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της 4ης Ιουλίου.

2. Memorial Sloan Kettering Cancer Center: Οι εργαζόμενοι έχουν αρκετές ημέρες διακοπών αλλά όπως δήλωσε ένας από αυτούς, δεν χρειάζονται καν διάλειμμα λόγω της χαλαρότητας και της άνεσης που επικρατεί.

3. ΙΚΕΑ: Η γνωστή σουηδική εταιρεία επίπλων φροντίζει για τις διακοπές των εργαζομένων ολικής αλλά και μερικής απασχόλησης, δίνοντάς τους 3 εβδομάδες τον πρώτο χρόνο εργασίας τους, 5 εβδομάδες στα 5 χρόνια και 7 στα 10 χρόνια.

4. Google: Η γνωστή σε όλους εταιρεία φημίζεται για τα πολλά πλεονεκτήματα των εργαζομένων της, με ένα από αυτά να είναι τα πληρωμένα ρεπό. Οι εργαζόμενοι έχουν 3 εβδομάδες άδεια επί πληρωμή, ενώ στα 5 χρόνια έχουν 5 εβδομάδες.

IIn

5. General Motors: Η αμερικανική κατασκευάστρια αυτοκινήτων, προσφέρει στους εργαζομένους 15 ημέρες άδεια επί πληρωμή, οι οποίες αυξάνονται παροδικά, 16 εορτές επί πληρωμή και απεριόριστη απουσία λόγω ασθενείας.

6. Ericsson-Worldwide: Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τεχνολογικών υπηρεσιών με έδρα την Σουηδία παρέχει 3 εβδομάδες διακοπών, 1 εβδομάδα για συγγενείς, μια εβδομάδα για ασθένεια, 6 ημέρες για προσωπική φροντίδα και 1 εθελοντική ημέρα. Όλα επί πληρωμή!

7. American Express: Η εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών παρέχει 28 ημέρες διακοπών. Οι εργαζόμενοι μάλιστα, μπορούν όμως να αγοράσουν ή να πουλήσουν ημέρες διακοπών.

8. Nokia: Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών παρέχει μέχρι και 4 εβδομάδες διακοπών ύστερα από κάποια χρόνια απασχόλησης, με επιπλέον ημέρες διακοπών για εορτές ή ασθένειες.

9. Intel: Η εταιρεία internet και υπολογιστών, παρέχει στους ανθρώπους που απασχολεί 4 εβδομάδες διακοπών ετησίως και πληρωμένες τις άδειες του Σαββάτου.

10. T-Mobile: Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών παρέχει 3 εβδομάδες άδειας επί πληρωμή και 9 ημέρες άδειας λόγω εορτής επίσης επί πληρωμή.

Cava-Grill

(newmoney.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου