ΔΙΕΘΝΗ

Σε κοινότητα τοξικομανών θα προσφέρει κοινωφελές έργο ο Μπερλουσκόνι;

σε-κοινότητα-τοξικομανών-θα-προσφέρε-641917

Τις ερχόμενες ημέρες θα γίνει γνωστή η επιλογή του Καβαλιέρε – Νύχτες αγωνίας περιγράφει η αγαπημένη του, Φραντσέσκα Πασκάλε

Στη Ρώμη επέλεξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προσφέρει κοινωφελές έργο, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποια οργάνωση θα επιλέξει για να εκτίσει την ποινή του.

Από τις επικρατέστερες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera, είναι μία μονάδα τοξικομανών και μία ένωση που σχετίζεται με θέματα δικαιοσύνης.

Ο 77χρονος Καβαλιέρε που καταδικάστηκε για απάτη σχετικά με την υπόθεση Mediaset, καλείται να επιλέξει σε ποια υπηρεσία θα προσφέρει έργο, ωστόσο πρέπει να σπεύσει να καταθέσει την πρότασή του πριν τις 15 Οκτωβρίου, ημέρα που αυτόματα τίθεται σε ισχύ η κατ’οίκον κράτηση στη βίλα του στη Ρώμη, γεγονός που δεν επιθυμεί ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συναντηθεί με τους επικεφαλής κοινοτήτων και ενώσεων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από το δικαστήριο ιδανικές για να προσφέρει κοινωφελή υπηρεσία.

Ανάμεσά τους είναι η μονάδα Ceis, κοινότητα τοξικομανών, όπου εξέτισε την ποινή και ο υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, Τσέζαρε Πρέβιτι, και καταδικάστηκε για θέματα διαφθοράς.

Την ίδια ώρα, δημόσια προσέφερε την φιλοξενία της για εργασία τεσσάρων-πέντε ωρών καθημερινά, ο πρόεδρος του ιδρύματος «Fondazione diritti genetici», που ασχολείται με την βιοτεχνολογία. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος, Μάριο Καπάνα: «Γνωρίζω ότι ο Μπερλουσκόνι έχει λάβει υπόψη του την προσφορά μου. Είναι φυσιολογικό, γιατί θα ήταν μια πραγματική ευκαιρία για εκείνον. Νομίζετε ότι θα μπορούσε να πάει να καθαρίζει τουαλέτες σε κοινότητα;».

Σε κάθε περίπτωση ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να κρατήσει κρυφά τα χαρτιά του μέχρι την τελευταία στιγμή, όμως, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, το πιθανότερο είναι να καταλήξει σε μία ένωση που ασχολείται με ζητήματα, τα οποία συνδέονται με τη δικαιοσύνη, τα σωφρονιστικά ιδρύματα, την έκτιση ποινής.

Την ίδια ώρα και ενώ αναζητά την ιδανικότερη υπηρεσία, ο Μπερλουσκόνι σκέφτεται τις κινήσεις του σχετικά με την Φόρτσα Ιτάλια. Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον του επιθυμεί να παραμείνει στην καρδιά της κεντροδεξιάς και να κρατά τα ινία ακόμα και αν δεν βρίσκεται στο ιταλικό Κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, παραμένει στο σπίτι του αγωνιώντας για το προσωπικό του μέλλον, όπως δηλώνει η επίσημη αγαπημένη του, Φραντσέσκα Πασκάλε. Η 28χρονη σύντροφος του Καβαλιέρε σε συνέντευξή της υποστήριξε ότι το ζευγάρι πλέον δεν κοιμάται, καθώς αγωνιά για το «αύριο».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε αγωνία, δεν ξέρουμε πια τι σημαίνει ύπνος. Συμβαίνουν όλα μαζί και δεν είναι σωστό, ανεξάρτητα από τι νομίζει ο καθένας για τον Μπερλουσκόνι».

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου