ΔΙΕΘΝΗ

Κρυφτούλι Ομπάμα – Μπένερ για το «λουκέτο»

κρυφτούλι-ομπάμα-μπένερ-για-το-λουκ-641939

Ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τον προϋπολογισμό και το όριο χρέους –Συνέντευξη Τύπου στις 21.00 (ώρα Ελλάδος)

Την ώρα που ενισχύονταν οι ελπίδες για τη άρση του αδιεξόδου που έχει βάλει λουκέτο σε υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και έχει οδηγήσει σε υποχρεωτική άδεια περίπου 800.000 υπαλλήλους, μετά τις δηλώσεις Μπένερ για «συζητήσεις» με τον Ομπάμα και την μεταστροφή Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, ο Αμερικανός πρόεδρος «παγώνει» τις διαπραγματεύσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε νωρίτερα ανοιχτός σε συζητήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει αν είναι πρόθυμος να περάσει «καθαρό» νομοσχέδιο που δε θα περιλαμβάνει το μπλόκο στην μεταρρύθμιση υγείας του Ομπάμα.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε σε νεότερες δηλώσεις ότι δεν διαπραγματεύεται προϋπολογισμό και όριο χρέους.

«Ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής την Τρίτη για να του επαναλάβει ότι δεν διαπραγματεύεται ούτε υποχωρήσεις στον προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ούτε σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου κρατικού δανεισμού των ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπένερ, Μπρέντ αν Μπακ.

Ο Ομπάμα πάντως κάλεσε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να επιτρέψει την έγκαιρη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της χώρας, πριν τις 17 Οκτωβρίου, οπότε και το αμερικανικό δημόσιο θα εξαντλήσει τα αποθεματικά του.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να κάνει δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου απόψε στις 21.00 (ώρα Ελλάδος), σχετικά με το «λουκέτο» των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου