ΔΙΕΘΝΗ

Oι ρωσικές αρχές έχουν «αριθμό υπόπτων» για τη δολοφονία του Νεμτσόφ

oι-ρωσικές-αρχές-έχουν-αριθμό-υπόπτων-637092

Ο διευθυντής της ρωσικής ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) ανέφερε πως οι αρχές έχουν «αριθμό υπόπτων» για την δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ. Την ίδια ώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως η δολοφονία του Νεμτσόφ «έχει πολιτικό υπόβαθρο».

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί σύλληψη, και ο αρχηγός της FSB ανέφερε ότι εξετάζονται διάφορες υποθέσεις.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ είπε πως «έχουμε ταυτοποιήσει αριθμό υπόπτων». Ωστόσο, σύμφωνα με το Interfax, είπε πως αυτό αφορά «μόνο μία από τις εκδοχές που εξετάζονται».

Παράλληλα, σε συνάντησή του με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών την Τετάρτη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως η δολοφονία του Νεμτσόφ έχει «πολιτικό υπόβαθρο». «Τέτοιες δολοφονίες πρέπει να εκλείψουν» είπε.

Την αποδυναμωμένη ρωσική αντιπολίτευση έχει συνταράξει η δολοφονία του Νεμτσόφ, και οι αμφιβολίες για το εάν θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι είναι γενικευμένες.

Ο Νεμτσόφ ήταν σφοδρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν και τα στελέχη της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως η δολοφονία του καλλιεργεί ένα κλίμα φόβου για το ήδη σχετικά περιθωριοποιημένη πολιτικό στρατόπεδο.

Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει καταδικάσει στους υψηλότερους τόνους τη δολοφονία, λέγοντας πως οι δράστες θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Οι επιφυλάξεις όμως φίλων και συνεργατών του Νεμτσόφ, όπως και των στελεχών της αντιπολίτευσης, περισσεύουν.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου