ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Ενας νεκρός από την πύρινη λαίλαπα

αυστραλία-ενας-νεκρός-από-την-πύρινη-λ-624634

Ένας νεκρός και εκατοντάδες καμένα σπίτια είναι ο μέχρι στιγμής θλιβερός απολογισμός της πύρινης λαίλαπας που εξακολουθεί να μαίνεται στα Γαλάζια Όρη (Blue Mountains) γύρω από το Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπάρι Οφάρελ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός 63χρονου και εξακολουθούν να μαίνονται εκατό φωτιές από τις οποίες οι 30 εκτός ελέγχου. Η χθεσινή νύχτα ήταν φρικιαστική.

Ο 63χρονος άντρας πέθανε από καρδιακή προσβολή την Πέμπτη, ενώ προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του από τη φωτιά σε μια παράκτια κοινότητα σε μικρή απόσταση βόρεια του Σίδνεϊ.

Χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες καθώς οι αρχές προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερες καταστροφές από τις εκτός ελέγχου πυρκαγιές.

Καθώς ξημέρωσε παχύ στρώμα καπνού κάλυπτε τον ουρανό του Σίδνεϊ που στην κυριολεξία ασφυκτιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα η αποτίμηση της συμφοράς. Εικάζεται ότι τα σπίτια που κάηκαν ανέρχονται σε εκατοντάδες αφού μόνο σε ένα δρόμο έγιναν στάχτη 150 οικίες.

Η θερμοκρασία υποχώρησε κάπως αλλά από την Κυριακή αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας και νέοι ισχυροί άνεμοι και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να θέσουν την πύρινη λαίλαπα υπό έλεγχο.

Με ξηρό καιρό και με τεράστια έκταση γης , η Αυστραλία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε μεγάλες πυρκαγιές . Το 2009 , οι πυρκαγιές στη Βικτόρια σκότωσαν 173 ανθρώπους και προκάλεσαν καταστροφές 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου