ΔΙΕΘΝΗ

Οδηγούσε 24 ώρες για να ξεφορτωθεί το πτώμα του Αμοιρίδη

οδηγούσε-24-ώρες-για-να-ξεφορτωθεί-το-πτ-612058

Καινούργια στοιχεία για τη δολοφονία του Κ. Αμοιρίδη στη δημοσιότητα. Όπως αποκαλύπτεται, ο δολοφόνος αστυνομικός του οδηγούσε επί 24 ώρες για να ξεφορτωθεί το πτώμα.

Αναλυτικότερα, ο δολοφόνος του Αμοιρίδη φέρεται να ταξίδεψε 300 χιλιόμετρα μέχρι να αποφασίσει ποιο ήταν το τέλειο σημείο για να ξεφορτωθεί το πτώμα. Μάλιστα, οδηγούσε συνεχώς για 24 ώρες και έφτασε μέχρι την ορεινή πόλη Nova Friburgo. Τελικά επέστρεψε στη Nova Iguacu εκεί δηλαδή όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο του Έλληνα πρέσβη.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, από τις κάμερες έξω από την οικία του Αμοιρίδη, φαίνονται δύο άντρες, ο εραστής Sérgio Gomes Moreira Filho με τον ξάδελφό του, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία να εισέρχονται στο σπίτι.

Επίσης, η Αστυνομία της Βραζιλίας δεν έχει καμία αμφιβολία για τη συμμετοχή της Φρανσουάζ στο έγκλημα.

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει το γεγονός, ότι ο “αδύναμος κρίκος” για το ζευγάρι των δολοφόνων ήταν ο ξάδελφος του αστυνομικού ο οποίος αποκάλυψε την αλήθεια. Φέρεται μάλιστα να έχει πει ότι η 40χρονη σύζυγος το υπρέσβη, η οποία έχει ήδη προφυλακιστεί, τον απείλησε πως θα τον σκοτώσει εάν μιλήσει.

Επιπλέον, έχει καταθέσει ότι μία ημέρα πριν είχαν συναντηθεί και οι τρεις με τη γυναίκα να του υπόσχεται 23.000 ευρώ εάν τους βοηθούσε.

Τι ισχυρίζεται ο δολοφόνος

Ο 29χρονος υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα και τίποτα δεν ήταν προμελετημένο. Όπως κατέθεσε ο ίδιος, την περασμένη Δευτέρα πήγε στο σπίτι για να μιλήσει με τον πρέσβη για να του ζητήσει να μην κακοποιεί τη γυναίκα του.

«Τίποτε δεν ήταν προμελετημένο, τον σκότωσα σε αυτοάμυνα και κάλεσα τον ξάδερφό μου ως μάρτυρα» είπε στους αστυνομικούς.

Στην κατέθεσή του όμως παραδέχεται ότι πιάστηκαν στα χέρια και τον στραγγάλισε. Όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, ζήτησε από τον ανιψιό του να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα και έφυγαν από το συγκρότημα κουβαλώντας το μέσα σε ένα χαλί.

Αρνείται τη συμμετοχή της

Η 40χρονη Φρανσουάζ, σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη, έχει ήδη προφυλακιστεί, εντούτοις αρνείται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία του Έλληνα πρεσβευτή. Ρίχνει την ευθύνη στον εραστή της, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει πει πως η γυναίκα δεν ήξερε τίποτα.

Η σύζυγος έχει δηλώσει ότι γνώρισε τον Σέρτζιο πριν 6 μήνες, καθώς ήταν υπεύθυνος για το σύστημα ασφαλείας και συναγερμού. Σχεδόν αμέσως δημιούργησαν ερωτικό δεσμό. Είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο το πάθος τους, ώστε δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν σεξ ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο Αμοιρίδης.

Κατά την προφυλακισμένη Φρανσουάζ, ο Σέρτζιο ζήλευε πολύ όταν την έβλεπε με τον πρέσβη και αυτό ήταν που όπλισε το χέρι του.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου