ΔΙΕΘΝΗ

Κάλεσμα στους Σέρβους του Κοσόβου να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές

κάλεσμα-στους-σέρβους-του-κοσόβου-να-ψ-604375

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς κάλεσε σήμερα τους Σέρβους του Κοσόβου να δείξουν υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά τους και στο μέλλον τους και να προσέλθουν στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται την Κυριακή στο Κόσοβο.

Από την Γκρατσάνιτσα του Κοσόβου, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Βούτσιτς, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην τελική προεκλογική συγκέντρωση της Σερβικής Πρωτοβουλίας Πολιτών “CI Srpska” είπε ότι “δεν μπορεί το κράτος να είναι καλό, μόνον όταν καταβάλει μισθούς και συντάξεις και κακό αν ζητά προσέλευση στις εκλογές για να λάβουν διεθνή επικύρωση, δηλαδή αναγνώριση της ύπαρξης της Ένωσης σερβικών δήμων”.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης κάλεσε τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που θα κερδίσουν, αν δεν προσέλθουν στις κάλπες, εκτός από το να δουν να γίνεται δήμαρχος της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα κάποιος που δεν είναι Σέρβος ή να διοικεί την Γκρατσάνιτσα κάποιος που δεν θέλουν να τον δουν σε αυτό το αξίωμα.

Οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, υπογράμμισε, δεν είναι κομματικές, αλλά εκλογές που αφορούν το μέλλον των Σέρβων στο Κόσοβο, εκλογές στις οποίες θα ληφθούν πολλές αποφάσεις.

Τονίζοντας ότι επισκέπτεται την Γκρατσάνιτσα όχι για να πει όμορφα και ευχάριστα πράγματα, αλλά δύσκολα ο κ. Βούτσιτς ανέφερε:

“Εσείς διατηρείτε και προστατεύετε τη Σερβία στο Κόσοβο, χωρίς εσάς ό,τι και να κάνει η Σερβία δεν θα άξιζε τίποτα. Εσείς υπομείνατε διωγμούς, αδικίες, απώλειες”.

“Να πολεμήσουμε δεν μπορούμε, ούτε θέλουμε, η δουλειά μας είναι σε ειρήνη να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας” υπογράμμισε.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης είπε ότι στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αποφασίζεται η δημιουργία Ένωσης σερβικών δήμων και ότι για την εγκαθίδρυσή της απαιτούνται τουλάχιστον έξι δήμοι με σερβική πλειοψηφία.

Τόνισε ακόμη ότι διαφορετικοί παράγοντες από το Κόσοβο και από το εξωτερικό, με διάφορους τρόπους, προσπαθούν να επηρεάσουν ώστε να μην είναι έξι δήμοι, να μη δημιουργηθεί ένωση σερβικών δήμων και στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα να μην εκλεγεί άνθρωπος που θα θέλει τη δημιουργία της Ένωσης.

“Θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο στη σερβική κοινότητα και να λένε ότι έλυσαν το πρόβλημα. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε πρόβλημα, θέλουμε να ζήσουμε στη γη μας, τα παιδιά μας να μάθουν τη γλώσσα μας και τη γραφή μας και να είναι χαρούμενα όπως όλα τα παιδιά στον κόσμο” είπε.

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου