ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη 22 γυναικών μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

σύλληψη-22-γυναικών-μελών-της-μουσουλμα-604419

Οι αρχές της Αιγύπτου κρατούν 22 γυναίκες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση λίγο πριν την έναρξη της δίκης του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων 14 ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τη Δευτέρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει χιλιάδες ισλαμιστές από την καθαίρεση του δημοκρατικά εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μόρσι στις 3 Ιουλίου από το στρατό. Ωστόσο οι αρχές σπάνια συλλαμβάνουν γυναίκες, ιδιαίτερα σε τέτοιους αριθμούς. Δικηγόρος που εκπροσωπεί τις ύποπτες δήλωσε ότι αυτές είναι ηλικίας 15 ως 25 ετών και ότι συνελήφθησαν χθες το πρωί.

Ο Νάσερ αλ Αμπντ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ασφάλειας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, την Αλεξάνδρεια, δήλωσε ότι οι γυναίκες αυτές κατηγορούνται μεταξύ άλλων για τη χρήση βίας με στόχο την πρόκληση προβλημάτων στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, για συμμετοχή σε οργάνωση που έχει τεθεί εκτός νόμου και για διανομή παράνομων φυλλαδίων.

“Ζούμε στην καταπίεση και στο σκοτάδι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η κόρη μου δεν επέστρεψε στο σπίτι μαζί μου και δεν πιστεύω ότι έκαναν τα κορίτσια να γονατίσουν κι ότι είχαν στρέψει τα πιστόλια τους πάνω τους”, δήλωσε η Ουμ Γιούμνα, η 15χρονη κόρη της οποίας κρατείται. “Είθε ο Θεός να εκδικηθεί γι’ αυτό και να πληγώσει τις καρδιές τους όπως αυτοί πληγώνουν τις δικές μας”, πρόσθεσε.

Ο Αμπντ αρνήθηκε ότι οι γυναίκες έχουν υποστεί κακομεταχείριση. “Τις αντιμετωπίζουμε με τον μέγιστο σεβασμό, σαν να ήταν δικά μας παιδιά. Επιτρέπουμε στους γονείς τους να τις επισκέπτονται”, σημείωσε.

Εκατοντάδες ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί, ενώ τα ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν φυλακιστεί. Η Αίγυπτος έχει επίσης κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι ζήτησαν να γίνονται καθημερινά διαδηλώσεις από σήμερα ως την έναρξη της δίκης του τη Δευτέρα.

enet.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου