ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Απέτυχε η απόπειρα φοιτητικού αποκλεισμού της Βουλής

βουλγαρία-απέτυχε-η-απόπειρα-φοιτητι-588529

Εκατοντάδες βούλγαροι φοιτητές προσπάθησαν να αποκλείσουν τους βουλευτές εντός του βουλγαρικού κοινοβουλίου την Τρίτη, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ελεγχόμενη από το Σοσιαλιστικό Κόμμα κυβέρνηση της χώρας τους.

Δεν κατάφεραν, ωστόσο, να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό γύρω από το κτήριο, παρά το γεγονός ότι εκτόξευσαν αντικείμενα ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις. Πέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά από αψιμαχίες με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από τους φοιτητές οι οποίοι έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας στην πρωτεύουσα Σόφια από τη Δευτέρα.

«Η κατάληψη του πανεπιστημίου δεν είναι αρκετή, η κυβέρνηση δεν μας ακούει και μας αγνοεί πλήρως, οπότε ένας αποκλεισμός του κοινοβουλίου μπορεί να επιτύχει το σκοπό μας», τόνισε ο Στάνισλαβ Καστσίσκι, φοιτητής δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο της Σόφιας στο πρακτορείο Reuters.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι ανέλαβε το Μάιο, μετά την κατάρρευση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης υπό το βάρος μαζικών διαδηλώσεων και γενικές εκλογές.

Βρίσκεται όμως και εκείνη υπό πίεση από διαδηλωτές που την κατηγορούν για ύποπτες σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alpha Research, οι φοιτητικές διαδηλώσεις υποστηρίζονται από το 60% των Βουλγάρων.

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου