ΔΙΕΘΝΗ

Ο 23χρονος που απέρριψε τα 3 δισ. $ του μίστερ Facebook

ο-23χρονος-που-απέρριψε-τα-3-δισ-του-μίστε-581553

Είναι 23 ετών, παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ τρία μαθήματα πριν από το πτυχίο, ζει με τον πατέρα του, και μόλις απέρριψε μια προσφορά τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι 23 ετών, παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ τρία μαθήματα πριν από το πτυχίο, ζει με τον πατέρα του, και μόλις απέρριψε μια προσφορά τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν πρόκειται για κάποιον τρελό, αλλά για τον Εβαν Σπίγκελ, «πατέρα» μιας νέας εφαρμογής που κάνει πάταγο, της Snapchat που επιτρέπει στον χρήστη να τραβήξει μία φωτογραφία ή βίντεο και να το στείλει σε φίλους, που θα μπορούν να το δουν για διάστημα μόλις δέκα δευτερολέπτων.

Η εφαρμογή αυτή έχει 5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ημερησίως, τα μηνύματα που ανταλλάσσονται ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια την ημέρα, ενώ την έχει «κατεβάσει» στο 9% των χρηστών κινητού τηλεφώνου στις ΗΠΑ. Και πριν προλάβει να εξαπλωθεί ακόμα πιο ραγδαία, το Facebook -ο ιδρυτής του οποίου Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει κατεβάσει στο κινητό του την εφαρμογή- έκανε πρόταση εξαγοράς 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Θέλει να είναι ανεξάρτητος
Ο Σπίγκελ όμως την απέρριψε γιατί «προτιμάει να είναι ανεξάρτητος», όπως δήλωσε στο BBC ή γιατί όπως ισχυρίζεται η Wall Street Journal που αποκάλυψε την προσφορά, προτιμάει να περιμένει ως τις αρχές του επόμενου έτους, με τη ελπίδα ότι η Snapchat θα έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη, οπότε θα μπορεί να πουληθεί σε καλύτερη τιμή. Εξάλλου, «όσο ο πατέρας του τον φιλοξενεί χωρίς να γκρινιάζει», δεν έχει πρόβλημα διαβίωσης… Πάντως, στις ΗΠΑ πολλοί μιλούν για έναν νέο… Ζούκερμπεργκ στη θέση του Ζούκερμπεργκ, αν κι αρκετοί λένε πως σε μερικά χρόνια, ο νεαρός θα δίνει συνεντεύξεις, αναπολώντας τον καιρό που απέρριψε μέσα στην τρέλα της νιότης μια τέτοια προσφορά… Προς το παρόν όμως μπορεί να ονειρεύεται: η Snapchat κατόρθωσε μόλις τον περασμένο Ιούνιο να συγκεντρώσει για τη λειτουργία της 70 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, οι οποίοι αποτίμησαν την εταιρεία στα 800 εκατομμύρια, εντυπωσιακά νούμερα για μια εταιρεία που δεν αποφέρει έσοδα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου