ΔΙΕΘΝΗ

Εξονυχιστικές έρευνες για το πολύνεκρο αεροπορικό στο Ταταρστάν

εξονυχιστικές-έρευνες-για-το-πολύνεκ-579194

Έρευνα με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά έχουν ξεκινήσει οι ρωσικές αρχές μετά τη συντριβή του Μπόινγκ 737-500 χθες στο αεροδρόμιο του Καζάν, στην οποία σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Ανάμεσα στους 50 νεκρούς επιβάτες και πλήρωμα- βρίσκεται και ο γιος του προέδρου του Ταταρστάν Ρεστέμ Μινιχάνοφ, Ίρεκ καθώς και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ρωσικού κρατιδίου, Αλεξάντρ Αντόνοφ.

Την απάντηση για τα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να δώσουν τα δύο “μαύρα” κουτιά, που έχουν καταγράψει όλα τα δεδομένα της πτήσης.

Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax εκτίμησε ότι το δυστύχημα πιθανόν οφείλεται σε σφάλμα του πιλότου.

Ωστόσο, εκτός από την μεγάλη πιθανότητα του ανθρώπινου λάθους, το Μπόινγκ 737-500 της ρωσικής εταιρείας Tatarstan είχε χρησιμοποιηθεί επί 23 χρόνια από 7 εταιρείες- ανάμεσα στις οποίες η Air France και η Uganda Airlines- και το 2001 είχε ένα σοβαρό ατύχημα στη Βραζιλία.

Το αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση U363 από την Μόσχα, έκανε την τέταρτη κατά σειρά προσπάθεια να προσγειωθεί και εξερράγη όταν έπεσε στον διάδρομο, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 44 επιβάτες του και το εξαμελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και παιδιά.

Σήμερα, οι σημαίες στο αεροδρόμιο του Καζάν κυματίζουν μεσίστιες καθώς όλη η πόλη θρηνεί για τα 50 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου