ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Έξι νεκροί και 45 τραυματίες σε συγκρούσεις στην Τρίπολη

λιβύη-έξι-νεκροί-και-45-τραυματίες-σε-συ-582849

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν, οι 15 σοβαρά, σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ μελών μιας πολιτοφυλακής και οπλισμένων κατοίκων στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Λιβύης, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 5 και οι τραυματίες σε 50 και επρόκειτο για μια ειρηνική διαδήλωση κατά της πολιτοφυλακής Γάργκουρ στην Τρίπολη, η οποία γενικεύτηκε σε ένοπλες συγκρούσεις, ενώ άλλος απολογισμός, τον οποίο μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Lana, επικαλούμενο ιατρικές πηγές, κάνει λόγο για 7 νεκρούς και 75 τραυματίες, η πλειονότητα των οποίων είναι σοβαρά.

Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν τα μέλη μιας πολιτοφυλακής άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που ζητούσαν την εκδίωξή τους από την πρωτεύουσα μετά τις επανειλημμένες μάχες τους με άλλες ένοπλες φατρίες.

Ανταποκριτής του Reuters είδε ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο να ανοίγει πυρ από το κτίριο της πολιτοφυλακής εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους. Οι διαδηλωτές στην αρχή έφυγαν, αλλά επέστρεψαν βαριά οπλισμένοι και επέδραμαν στα κλειστά κτίρια, στα οποία είχαν οχυρωθεί έως ότου νυχτώσει τα μέλη της πολιτοφυλακής.

Δεκάδες φορτηγά του στρατού έφτασαν αργότερα και προσπαθούσαν να χωρίσουν το πλήθος και τα μέλη της πολιτοφυλακής στο κτιριακό συγκρότημα, αποκλείοντας την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο περισσότεροι ένοπλοι να μπουν στη μάχη.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου