ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Λαμπαδηδρόμος πήρε φωτιά από την Ολυμπιακή δάδα

ρωσία-λαμπαδηδρόμος-πήρε-φωτιά-από-τη-560489

Στο τελευταίο ατυχές περιστατικό όσον αφορά στην ολυμπιακή φλόγα, τα ρούχα του Ρώσου λαμπαδηδρόμου και ολυμπιονίκη των αγώνων με έλκηθρο, Πιότρ Μακαρτσούκ, πήραν φωτιά από την ολυμπιακή δάδα, την ώρα που παρέλαυνε μέσα από τα πλήθη στην πόλη Αμπακάν της Σιβηρίας.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube από τη ρωσική ιστοσελίδα Lifenews, δείχνει τον πρώην ολυμπιονίκη, να παρελαύνει μέσα στο πλήθος, όταν ξαφνικά φλόγες τύλιξαν τον αριστερό του ώμο και το σακάκι του.

Οι συνοδοί έσβησαν αμέσως τη φωτιά και ο Μακαρτσούκ δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής λαμπαδηδρομίας για τους Αγώνες του Σότσι 2012, Ρομάν Όσιν, που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό.

Η Ρωσία διεξάγει τη μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία πριν από Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: τέσσερις μήνες, 65.000 χιλιόμετρα μέχρι να καταλήξει η δάδα στην τελετή έναρξης των αγώνων στο Σότσι στις 7 Φεβρεουαρίου 2014.

Η Ολυμπιακή φλόγα έχει ταξιδέψει μέχρι το Βόρειο Πόλο και τη λίμνη Βαϊκάλη, ενώ οι κοσμοναύτες μετέφεραν τη δάδα σε ένα διαστημικό περίπατο τον περασμένο μήνα έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η ολυμπιακή δάδα έχει σβήσει αρκετές φορές, όπως σε ένα περιστατικό λίγα λεπτά αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τη μετέφερε στην Κόκκινη Πλατεία, στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Οσίν δήλωσε πως κανείς δεν έχει τραυματιστεί από τη δάδα ωστόσο αρνήθηκε να πει πόσες φορές έχε σβήσει.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου