ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Η σχέση χριστιανού με μουσουλμάνα έφερε βίαιες ταραχές

αίγυπτος-η-σχέση-χριστιανού-με-μουσου-559986

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και δύο σπίτια που ανήκαν σε κόπτες πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σε ένα χωριό στην Άνω Αίγυπτο, με αφορμή την αποκάλυψη ότι ένας χριστιανός της περιοχής διατηρούσε ερωτική σχέση με μια μουσουλμάνα.

Οι ταραχές ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ντέιρ Μούας, στην επαρχία Μίνια και συνεχίστηκαν σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena ορισμένοι από τους κατοίκους έκαναν χρήση όπλων, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν ο νεκρός, που είναι μουσουλμάνος, χτυπήθηκε από σφαίρα.

Άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η σύναψη ερωτικών δεσμών μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων προκαλεί συχνά αναταραχή στην Άνω Αίγυπτο, μια περιοχή της χώρας που φιλοξενεί μια σημαντική μειονότητα κοπτών. Οι κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου έχουν μπει στο στόχαστρο κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί χώροι λατρείας, εμπορικά καταστήματα και σπίτια που ανήκουν σε χριστιανούς δέχτηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν το καλοκαίρι, ιδίως μετά τα μέσα Αυγούστου, μετά την αιματηρή, πολύνεκρη καταστολή των διαδηλώσεων των ισλαμιστών που ζητούσαν την αποκατάσταση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου