ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Τα τρία γουρουνάκια κατέβηκαν σε διαδήλωση

ιταλία-τα-τρία-γουρουνάκια-κατέβηκαν-549762

Τα τρία γουρουνάκια μαζί με τους… φίλους τους κατέβηκαν σε διαδήλωση μπροστά από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Ιταλοί κτηνοτρόφοι, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τα εισαγόμενα προϊόντα όπως το ζαμπόν και το σαλάμι που πωλούνται ως ιταλικά αλλά παράγονται σε άλλες χώρες, έφεραν πολλά μικρά ροζ γουρουνάκια μπροστά από το κοινοβούλιο στη Ρώμη.

Η διαμαρτυρία αυτή οργανώθηκε από την ένωση αγροτών και κτηνοτρόφων Coldiretti στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται “Η μάχη των Χριστουγέννων: Επιλέξτε την Ιταλία, καταπολεμήστε τις απομιμήσεις”.

Οι κτηνοτρόφοι κάλεσαν τους περαστικούς να υιοθετήσουν γουρουνάκια, τα οποία είχαν τοποθετήσει σε χώρους καλυμμένους με άχυρο, περικυκλωμένα από ένα πλήθος διαδηλωτών που φορούσαν έντονο κίτρινο, το χρώμα του συνδικάτου.

“Δεν μας έχει απομείνει τίποτα, τα πάντα έχουν χαθεί. Τα σπίτια μας έχουν εγκαταλειφθεί, η γη μας έχει ερημωθεί, τα πάντα έχουν αφεθεί στο μαρασμό” δήλωσε ο Βιτόριο Μαούρι, αγρότης από επαρχία έξω από τη Ρώμη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι πια σε θέση να καλλιεργεί τη γη του.

Οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν πως τα εισαγόμενα προϊόντα που βαφτίζονται ιταλικά έχουν καταστρέψει το εισόδημα τους.

Σύμφωνα με την ένωση, έως και το 33% των προϊόντων που παράγονται από τις μεγάλες ιταλικές εταιρείες τροφίμων είναι στην πραγματικότητα ξένης προέλευσης παρά το ότι φέρουν την ένδειξη ότι έχουν παραχθεί στην Ιταλία.

Ειδικότερα. το συνδικάτο Coldiretti ανέφερε ότι 2 στα 3 ζαμπόν που πωλούνται με την ετικέτα Made in Italy προέρχονται στην πραγματικότητα από χοιρινό άλλων χωρών –της Ολλανδίας, της Δανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας–, ενώ κατηγόρησε τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας στον τομέα αυτό, τη Parmacotto, ότι πέρυσι τριπλασίασε τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος.

Επίσης, όπως καταγγέλλουν αγρότες, το ένα τρίτο των ιταλικών ζυμαρικών έχει κατασκευασθεί από εισαγόμενο σιτάρι, η μισή μοτσαρέλα από γάλα που προέρχεται από το εξωτερικό ενώ ακόμη και το ελαιόλαδο προέρχεται από εισαγόμενες ελιές.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου