ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Συμπλοκές έξω από την βουλή

βουλγαρία-συμπλοκές-έξω-από-την-βουλή-522510

Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν, χθες το απόγευμα, στη Σόφια, έξω από το κτίριο του βουλγαρικού κοινοβουλίου, αλλά η ένταση αποκλιμακώθηκε σε λίγη ώρα, χωρίς να υπάρξει επέκταση των επεισοδίων.

Χθες, στη βουλγαρική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν δύο ταυτόχρονες διαδηλώσεις- η μία είχε ως αφετηρία τη γέφυρα Orlov Most και η άλλη την πλατεία μπροστά από τη Βουλγαρική Εθνική Τράπεζα. Το “ραντεβού” των διαδηλωτών ήταν το κτίριο του κοινοβουλίου, όπου εκπρόσωποι του φοιτητικού κινήματος “Early Risers” άρχισαν να κλωτσάνε και να σπρώχνουν τα κιγκλιδώματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με το βουλγαρικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο bTV, “απάντησαν” απωθώντας τους φοιτητές.

Τα πνεύματα προς στιγμήν οξύνθηκαν, αλλά σύντομα η κατάσταση καταλάγιασε και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, δεν υπήρξαν συλλήψεις ή τραυματισμοί.

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες βουλγαρικές πόλεις, ωστόσο κύλησαν ειρηνικά.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου