ΔΙΕΘΝΗ

Εδεσαν επιβάτη αεροπλάνου γιατί ήθελε να καπνίσει

εδεσαν-επιβάτη-αεροπλάνου-γιατί-ήθελ-515927

Στην απόφασή του να δέσει έναν Γερμανό επιβάτη, προχώρησε το προσωπικό ενός αεροπλάνου, γιατί προσπάθησε πολλάκις να ανάψει τσιγάρο εν ώρα πτήσης και έγινε βίαιος όταν το προσωπικό επιχείρησε να τον σταματήσει.

Ο Ματίας Ζόργκ, 54 ετών, προσπάθησε πολλές φορές να «ανάψει» τσιγάρο κατά τη διάρκεια των 7,5 ωρών που διαρκούσε η πτήση από Σιγκαπούρη για το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας και το προσωπικό αναγκάστηκε να τον δέσει όταν έγινε βίαιος.

Μια φωτογραφία που τράβηξε ένας άλλος επιβάτης του αεροσκάφους, εικονίζει τον Ζοργκ με τα πόδια και τα χέρια του δεμένα, ενώ το πλήρωμα του αεροπλάνου στέκεται όρθιο μπροστά του.

Όταν η πτήση της Emirates Air προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μπρισμπέιν, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, η αστυνομία συνέλαβε τον 54χρονο. Την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε στο δικαστήριο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κάπνισμα σε αεροπλάνο, προσβολή κατά του πληρώματος και επίθεση κατά του πληρώματος που επηρέασε την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στον κατηγορούμενο δόθηκε η δυνατότητα εγγύησης, με την υπόσχεση να παραδώσει το διαβατήριό του στην αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία αλλά και την διαταγή να μην φύγει από την Αυστραλία ή να απομακρυνθεί πάνω από 100 μέτρα από οποιοδήποτε μέρος των διεθνών αναχωρήσεως.

Αν και δεν υπάρχει διεθνής σύμβαση που να καλύπτει το «δέσιμο» των επιβατών στα αεροπλάνα, τα μέτρα που μπορούν να λάβουν τα πληρώματα καμπίνας σχετικά με τους απείθαρχους επιβάτες, διέπονται από τους νόμους της χώρας στην οποία έχει νηολογηθεί το αεροπλάνο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου