ΔΙΕΘΝΗ

Δεν τον άφησαν να μπει σε αεροπλάνο, τώρα δεν τον δέχονται ούτε σε τρένο, λόγω βάρους

δεν-τον-άφησαν-να-μπει-σε-αεροπλάνο-τώρ-575635

Δεν του επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο και τώρα του αρνούνται να ταξιδέψει με τρένο. Η οδύσσεια του νεαρού υπέρβαρου από την Γαλλία, δεν μοιάζει να έχει τέλος.

Ο Κεβίν Σενέ, είναι μόλις 22 ετών και ζυγίζει 230 κιλά. Επί 18 μήνες βρισκόταν στις ΗΠΑ για θεραπεία. Όταν όμως θέλησε να επιστρέψει στην Γαλλία, αεροπορική εταιρεία δεν του επέτρεψε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, εξαιτίας του βάρους του, επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας».

Κατά συνέπεια, από τα τέλη Οκτωβρίου, ο νεαρός Γάλλος βρισκόταν «παγιδευμένος» στις ΗΠΑ. Εν τέλει, κατάφερε να ταξιδέψει δωρεάν με άλλη εταιρεία και έφθασε στο Λονδίνο την Τρίτη το πρωί.

Ωστόσο εκεί τον περίμενε μια δεύτερη έκπληξη. Του απαγόρευσαν να επιβιβαστεί σε τρένο με προορισμό την Γαλλία, για «λόγους ασφαλείας»:

«Το βάρος του δεν μας επιτρέπει να τον φροντίσουμε, δεν θα μπορούσαμε να τον μεταφέρουμε και να τον απομακρύνουμε από τον συρμό» π.χ. σε περίπτωση ατυχήματος στο τούνελ της Μάγχης, εξηγεί εκπρόσωπος της εταιρείας, συμπληρώνοντας ότι υπήρξε επικοινωνία με άλλες εταιρείες, ώστε να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος για να ταξιδέψει ο 22χρονος, ο οποίος μετακινείται με ειδικό καροτσάκι, χρειάζεται υποστήριξη για να αναπνέει και διαρκή ιατρική παρακολούθηση.

Ο υπέρβαρος Γάλλος χαρακτηρίζει φρικτό το ταξίδι από τις ΗΠΑ και λέει ότι στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης του φέρθηκαν πολύ σκληρά και προσθέτει: «Δεν σταμάτησα να κλαίω κατά την διάρκεια της πτήσης…».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου