ΔΙΕΘΝΗ

Η ίωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον τουρκικό Τύπο

η-ίωση-του-πατριάρχη-βαρθολομαίου-στο-509791

Η ίωση που εμπόδισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να παραστεί στην τελετή των Θεοφανείων, στις όχθες του Κεράτιου Κόλπου, χθες, απασχολεί σήμερα όλες τις τουρκικές εφημερίδες.

«Ο Πατριάρχης με γρίπη» γράφει η Cumhuriyet και αναφέρεται με λεπτομέρειες στην εορτή των Φώτων. Και η Milliyet αναφέρεται στις τελετές για την κατάδυση του Σταυρού.

«Κατάδυση του σταυρού μετά από 21 χρόνια χωρίς τον Πατριάρχη» γράφει η Posta, ενώ η Sabah περιγράφει την τεσσάρων ωρών λειτουργία με την οποία οι πιστοί και οι κληρικοί κατέβηκαν στην αποβάθρα του Φαναρίου και ο Τρανουπόλεως Γερμανός έριξε τον σταυρό στη θάλασσα. Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης από τη Θεσσαλονίκη, ανάσυρε τον σταυρό από τη θάλασσα, γράφει η εφημερίδα, ενώ η Vatan έχει τον τίτλο: «Γριπιάστηκε ο Πατριάρχης και χάλασε το έθιμο». Και οι εφημερίδες Taraf και Hurriyet αναφέρονται εκτενώς στο γεγονός.

Οι αναφορές αυτές είναι ενδεικτικές των μεγάλων αλλαγών που έχουν συντελεστεί στη τουρκική κοινωνία τα τελευταία χρόνια και στον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει τις θρησκευτικές μειονότητες, ιδιαίτερα τις χριστιανικές, σχολιάζουν έγκυροι παρατηρητές.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου