ΔΙΕΘΝΗ

Γρίφος για τις αρχές οι 22χρονος βομβιστής της Αγ. Πετρούπολης

γρίφος-για-τις-αρχές-οι-22χρονος-βομβιστ-508776

Ενας ήταν ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως προκύπτει από της έως τώρα έρευνες των αρχών.

Οι ρωσικές αρχές κατονόμασαν τον 22χρονο Ρώσοι Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ με καταγωγή από το Κιργιστάν ως τον βομβιστή – καμικάζι, ο οποίος φέρεται επίσης να είχε τοποθετήσει σε άλλον σταθμό μια βόμβα που εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε εγκαίρως.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, γενετικό υλικό του Τζαλίλοφ βρέθηκε στην τσάντα που είχε αφεθεί στον σταθμό Πλόσαντ Βαστάνια του μετρό και περιείχε έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό.

«Οι εξετάσεις DNA και οι καταγραφές των καμερών παρακολούθησης μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο μετρό άφησε το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό στον σταθμό Πλόσαντ Βαστάνια”, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

Νωρίτερα, η Κρατική Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας του Κιργιστάν είχε ανακοινώσει ότι ο Τζαλίλοφ γεννήθηκε στο Ος, σε μια περιοχή απ’ όπου προέρχεται μεγάλος αριθμός μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι αρχές του Κιργιστάν συνεργάζονται με τις αντίστοιχες της Ρωσίας στην έρευνα, διαβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας της χώρας στη Μόσχα.

Τα κίνητρα και πληροφορίες για το παρελθόν του 22χρονου, όπως για παράδειγμα αν είχε επαφές με το Ισλαμικό Κράτος ή αλλες οργανώσεις, δεν έχουν διευκρινιστεί.

Στο μεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση. Ακόμη τρεις βαριά τραυματίες εξέπνευσαν σε νοσοκομεία της Αγίας Πετρούπολης, ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών σε 14.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου