ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Οι αρχές ενισχύουν τον φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία

ουγγαρία-οι-αρχές-ενισχύουν-τον-φράκτ-841024

Η Ουγγαρία άρχισε να ενισχύει τον φράκτη στα σύνορά της με τη Σερβία λόγω της αύξησης του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν εκεί μετά το κλείσιμο του καταυλισμού της Ειδομένης στη βόρεια Ελλάδα, δήλωσε Ούγγρος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Μετά το κλείσιμο του καταυλισμού των προσφύγων στην Ειδομένη την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν τον ουγγρικό φράκτη αυξήθηκε», δήλωσε ο Γκιόργκι Μπακόντι, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουγγαρίας αρμόδιος για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Κατά συνέπεια, «άρχισε μια ενίσχυση του φράκτη: εκεί όπου μέχρι τώρα αρκούσαν τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα, προχωράμε στην τοποθέτηση μόνιμων φρακτών», πρόσθεσε ο Μπακόντι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.

Σύμφωνα με τον Μπακόντι, ο αριθμός των ανθρώπων που περνούν παράνομα τον φράκτη αυτόν αυξήθηκε από 70-90 την ημέρα σε 100-150 αφότου έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο καταυλισμός της Ειδομένης, όπου βρίσκονταν πάνω από 8.200 πρόσφυγες οι οποίοι έλπιζαν να περάσουν στο έδαφος της πΓΔΜ.

Νωρίτερα 200 ως 250 μετανάστες βρίσκονταν στη σερβική πλευρά των συνόρων με την ελπίδα να καταφέρουν να περάσουν στο έδαφος της Ουγγαρίας, μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Ουγγαρία, η κύρια χώρα διέλευσης το περασμένο καλοκαίρι για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ήθελαν να φθάσουν σε κράτη της δυτικής Ευρώπης, άρχισε να κατασκευάζει τον Σεπτέμβριο του 2015 έναν φράκτη, αρχικά αποτελούμενο από αγκαθωτά συρματοπλέγματα στα σύνορά της με την Σερβία, μήκους 175 χιλιομέτρων, και κατόπιν, τον Οκτώβριο, και στα σύνορά της με την Κροατία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου