ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σταδιακή βελτίωση του καιρού

ηπα-σταδιακή-βελτίωση-του-καιρού-506414

Σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις ΗΠΑ που πλήττονται από κύμα πολικού ψύχους. Σε πολλές περιοχές σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του τελευταίου αιώνα, ενώ από την περασμένη Κυριακή, 21 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας και περισσότερες από 11.000 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά στις μεσοδυτικές και ανατολικές πολιτείες, οι οποίες και επλήγησαν περισσότερο από το πρωτοφανές κύμα πολικού ψύχους, αλλά θα παραμείνουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Χθες σε 50 πολιτείες σημειώθηκαν χαμηλές θερμοκρασίες-ρεκόρ και η χρήση του φυσικού αερίου χτύπησε «κόκκινο».

Αρκετοί κάτοικοι ξεκίνησαν σιγά – σιγά να χρησιμοποιούν το μετρό για να πάνε στις δουλειές τους. Ωστόσο για την ασφάλεια των μαθητών πολλά σχολεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Στη Νέα Υόρκη η θερμοκρασία ανέβηκε και έφτασε τους -5 βαθμούς, αλλά οι μετεωρολόγοι προβλέπουν σταδιακή άνοδο. Ο ποταμός Χάντσον στο Μανχάταν πάγωσε και ορισμένα ποταμόπλοια χρειάστηκε να ρυμουλκηθούν.

Στον Καναδά που πλήττεται επίσης από το πολικό ψύχος, ένας 70χρονος Καναδός που θάφτηκε στο χιόνι μέσα στο αυτοκίνητό του για 24 ώρες είχε τύχη βουνό, καθώς οι διασώστες τον εντόπισαν και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου