ΔΙΕΘΝΗ

Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες στο ναυάγιο που συγκλονίζει την Κίνα

σβήνουν-οι-ελπίδες-για-επιζώντες-στο-ν-488284

Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι συγγενείς των 450 επιβατών του πλοίου που βυθίστηκε στον ποταμό Γιάνγκτσέ της Κίνας, καθώς δεν έχουν βρεθεί άλλοι επιζώντες, παρά τις εκτεταμένες έρευνες. Οι συγγενείς δεν κρύβουν επίσης την οργή τους για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το το ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας.

Μόλις 14 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ έχουν ανασυρθεί οι σοροί 26 επιβατών.

Οι έρευνες εκτείνονται έως την πόλη Γιουχάν, 220χλμ μακριά από το ναυάγιο, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

«Ελπίζω σε ένα θαύμα» δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης Τσονκίνγκ ο πατέρας του οποίου εργαζόταν στο πλοίο εδώ και 10 χρόνια, έγραψε η εφημερίδα China Daily.

Το πλοίο βυθίστηκε σε διάστημα μικρότερο των 2 λεπτών τη Δευτέρα το βράδυ την ώρα που σφοδρή καταιγίδα έπληττε την περιοχή, ενώ επέβαιναν σε αυτό 456 άνθρωποι.

Η μετεωρολογική υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι την τραγωδία προκάλεσε το γεγονός ότι το πλοίο επλήγη από έναν ανεμοστρόβιλο με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 117 και πλέον χιλιομέτρων την ώρα και διήρκησε για διάστημα περίπου 20 λεπτών.

«Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 5 χρόνια» δήλωσε υπεύθυνος του Κρατικού Γραφείου Μετεωρολογίας (BEM).

Δεκάδες συγγενείς αγνοουμένων πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στον τόπο της τραγωδίας στον ποταμό Γιανγκτσέ, ζητώντας από τις Αρχές να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών στην χειρότερη ναυτική τραγωδία στην σύγχρονη ιστορία της Κίνας.

Οργισμένοι από την έλλειψη ενημέρωσης, 80 περίπου άνθρωποι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και ναύλωσαν ένα λεωφορείο για να μεταβούν από το Ναντζίνγκ στην κοινότητα Τζιενλί στο Χουμπέι.

Στη Σανγκάη, από όπου προέρχονται περίπου 100 επιβάτες, οι συγγενείς των αγνοουμένων ξέσπασαν ενώπιον των Αρχών και δεν κρύβουν την οργή τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου