ΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ: Ανδρας 101 ετών βγήκε ζωντανός από τα ερείπια

νεπάλ-ανδρας-101-ετών-βγήκε-ζωντανός-από-537950

ΟΚΤΩ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

Ένας άνδρας 101 ετών εντοπίστηκε ζωντανός από τα σωστικά συνεργεία οκτώ ημέρες μετά τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οπως ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας, ο υπερήλικας διασώθηκε το Σάββατο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε νοσοκομείο.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε νωρίτερα ότι η αστυνομία σε συνεργασία με τον στρατό ανέσυραν ζωντανούς τρεις ανθρώπους από τα συντρίμμια του σπιτιού τους στην περιοχή Σιντουπαλτσόκ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, η οποία είναι μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Ο απολογισμός των νεκρών έχει φθάσει τους 7.056 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς ένα ολόκληρο χωριό καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Στη βόρεια περιοχή Ρασούουα, ομάδα νεπαλέζων αστυνομικών ανέσυρε τα πτώματα περίπου 50 ανθρώπων, περιλαμβανομένων κάποιων ξένων πεζοπόρων, από την περιοχή η οποία επλήγη από χιονοστιβάδα, είπαν οι αξιωματούχοι.

Ολόκληρο το χωριό Λανγκστάνγκ ισοπεδώθηκε από τη χιονοστιβάδα, είπε ο Γκάνγκα Σαγκάρ Παντ, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πεζοπόρων του Νεπάλ.

“Ό,τι έχει απομείνει είναι διασκορπισμένα προσωπικά αντικείμενα, όπως τσάντες και πανωφόρια, όλα τα σπίτια γκρεμίστηκαν από το βουνό. Δεν έχει μείνει τίποτα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει επιζήσει κάποιος”.

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι αγνοούνται στο Λανγκστάνγκ, περιλαμβανομένων κατοίκων και περιπατητών, δήλωσε ο Ουντάβ Μπαταράι, ο ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και προσωπικό αναμένεται να φθάσουν σήμερα στο Νεπάλ, μία ημέρα αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη, για να βοηθήσουν στη μεταφορά του ανθρωπιστικού υλικού στις πληγείσες περιοχές έξω από την πρωτεύουσα Κατμαντού, δήλωσε εκπρόσωπος των αμερικανών πεζοναυτών.

Η άφιξη της ομάδας αναμένεται την ώρα που αυξάνονται οι καταγγελίες για καθυστέρηση της παράδοσης του υλικού λόγω γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αναφέρουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει στοιβαγμένη στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, εξαιτίας τελωνειακών ελέγχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου