ΔΙΕΘΝΗ

Δίχως τέλος τα αιματηρά επεισόδια την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

δίχως-τέλος-τα-αιματηρά-επεισόδια-την-484125

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στη διάρκεια νέων συγκρούσεων που σημειώθηκαν στο Μπανγκουί μεταξύ μουσουλμάνων πρώην μαχητών της Σελεκά από τη μία πλευρά και πολιτών και χριστιανικών πολιτοφυλακών «αντιμπαλακά» από την άλλη.

Αυτόπτες μάρτυρες, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι είδαν τις σορούς έξι πρώην ανταρτών Σελεκά και τεσσάρων χριστιανών πολιτών κοντά στην κεντρική φυλακή του Μπανγκουί, όχι μακριά από το στρατόπεδο Κασάι, όπου έχουν στρατοπεδεύσει οι πρώην αντάρτες.

Οι συγκρούσεις γύρω από το στρατόπεδο Κασάι «ξεκίνησαν τη νύχτα» με βίαια επεισόδια μεταξύ κατοίκων της συνοικίας και πρώην μαχητών της συμμαχίας Σελεκά, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Κάποια πυρά ακούστηκαν και κατά τη διάρκεια της επέμβασης των γάλλων στρατιωτών και των ανδρών της αφρικανικής δύναμης στη χώρα (Misca), επεσήμαναν κάποιοι κάτοικοι, σύμφωνα με τους οποίους η ένταση παρέμενε αυξημένη στην περιοχή μέχρι το απόγευμα.

Εξάλλου λεηλασίες σπιτιών και καταστημάτων σημειώθηκαν στη βόρεια συνοικία PK-13 της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση στρατιωτών από τη Ρουάντα, μέλη της Misca, με στόχο την αποκατάσταση της τάξης.

Τα βίαια αυτά επεισόδια σημειώθηκαν 48 ώρες μετά την εκλογή της νέας μεταβατικής προέδρου της χώρας, της Κατρίν Σαμπά-Πανζά. Η Σαμπά-Πανζά αναμένεται να ορκιστεί αύριο Πέμπτη και να αναλάβει και επισήμως τη διακυβέρνηση της χώρας μετά την παραίτηση του Μισέλ Τζοτοντιά, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση στις 10 Ιανουαρίου λόγω της αδυναμίας του να δώσει ένα τέλος στην διαθρησκευτική βία στη χώρα του.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου