ΔΙΕΘΝΗ

Η μεγαλύτερη ηλιακή γέφυρα του κόσμου ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο

η-μεγαλύτερη-ηλιακή-γέφυρα-του-κόσμου-481255

Καρπός της συνεργασίας μεταξύ της Solarcentury και του Δικτύου Σιδηροδρόμων της Αγγλίας ήταν η εγκατάσταση μιας συστοιχίας 4.400 φωτοβολταϊκών πάνελ στη γέφυρα του Blackfriars, η οποία από ενεργειακά ασύμφορη υποδομή πλέον θα καλύψει το ήμισυ των ενεργειακών αναγκών του σταθμού.

Η ηλιακή γέφυρα του Blackfriars που χρειάστηκε πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί συνδέει τις δύο όχθες του Τάμεση, επιτρέποντας τη μετακίνηση χιλιάδων πολιτών από το Νότιο Λονδίνο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους σταθμούς της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στα αμαξοστάσια του Blackfriars φιλοξενούνται ήδη ηλεκτρικά τραίνα τα οποία θεωρούνται μέσα “πράσινης” μετακίνησης, ωστόσο με την ηλιακή γέφυρα ο σταθμός θα γίνει ακόμα πιο “αειφόρος”.

Τα 4.400 φωτοβολταϊκά πάνελ της γέφυρας υπολογίζεται ότι θα απομακρύνουν από την ατμόσφαιρα 511 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως περιορίζοντας δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα το σταθμού.

Τα φωτοβολταϊκά στη γέφυρα του Blackfriars σηματοδοτούν τη στροφή της Βρετανίας προς την ανανεώσιμη ενέργεια.

Ορατά και από τις δύο όχθες του Τάμεση προσκαλούν τουρίστες και κατοίκους της πόλης να σκεφτούν τα οφέλη της ανάπτυξης των ΑΠΕ.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου