ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθησαν μαφιόζοι για ληστεία που ενέπνευσε «Τα Καλά Παιδιά»

συνελήφθησαν-μαφιόζοι-για-ληστεία-πο-481298

Ήταν γνωστοί ως «εξυπνοπούλια» ή «τα καλά παιδιά», είπε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για πέντε διαβόητους μαφιόζους που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα στις ΗΠΑ: τη ληστεία του 1978 στο χρηματοκιβώτιο της Lufthansa στο αεροδρόμιο JFK.

Η υπόθεση αυτή είχε εμπνεύσει και τον Μάρτιν Σκορσέζε που την είχε παρουσιάσει στην ταινία του «Τα Καλά Παιδιά».

Ο κάπο, Βίνσεντ Αζάρο, 78 ετών και τέσσερα άλλα μέλη της φαμίλια Μπονάνο κατηγορούνται για εγκλήματα που χρονολογούνται από το 1968, ανάμεσά τους για φόνο, εμπρησμό, εκβιασμό, ληστεία και άλλα.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 1978, ένοπλοι μπήκαν στο τερματικό της Lufthansa στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και έκλεψαν 5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα μεταφέρονταν σε τράπεζα του Μανχάταν από την Δυτική Γερμανία, καθώς και κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου.

Τα χρήματα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Μόλις δύο χρόνια μετά τη ληστεία, οι New York Times ανέφεραν ότι τουλάχιστον έξι θύματα δολοφονιών σχετίζονταν με την υπόθεση.

Το FBI θεωρούσε ότι ο Τζέις Μπερκ, συνεργάτης της φαμίλια Λουκέζε, που ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε.

«Όπως πιστεύεται, ο Βίνσεντ Αζάρο αφιέρωσε την ενήλικη ζωή του στην φαμίλια Μπονάνο και είχε μια εγκληματική καριέρα που εκτείνεται στη διάρκεια δεκαετιών» είπε η Λορέτα Λιντς, γενική εισαγγελέας για την Ανατολική Περιοχή της Νέας Υόρκης.

«Μακριά από έναν κώδικα τιμής, ο δικός τους ήταν ένας κώδικας βίας και ωμής ισχύος» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου