ΔΙΕΘΝΗ

Η Τζούλιαν Μουρ θα διαφημίσει την Τουρκία

η-τζούλιαν-μουρ-θα-διαφημίσει-την-τουρ-473873

Η διάσημη ηθοποιός, Τζούλιαν Μουρ, επιλέχθηκε και τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένοι φωτογράφοι θα διαφημίσουν την Τουρκία στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της καμπάνιας του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, το διαφημιστικό σποτ αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα και θα παρουσιαστεί στην Τουρκία τον Φεβρουάριο.

Πέραν της Μουρ, το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού θα προωθήσει την Τουρκία σε ολόκληρο τον κόσμο και μέσα από τα μάτια διεθνώς αναγνωρισμένων φωτογράφων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο συνεργάζεται με τέσσερις καταξιωμένους φωτογράφους, μεταξύ των οποίων και ο Στιβ ΜακΚάρι, ο οποίος τράβηξε την περίφημη φωτογραφία της Αφγανής με τα πράσινα μάτια που έγινε εξώφυλλο στο National Geographic.

Οι υπόλοιπο τρεις είναι ο Μαρκ Έντουαρντ Χάρις, ο φωτορεπόρτερ Χέιζελ Τόμσον και ο φωτογράφος των ροκ σταρ, Ρόμπερτ Νάιτ. Οι φωτογραφίες τους που έχουν ληφθεί σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας θα «ταξιδέψουν» φέτος σε όλον τον κόσμο, διαφημίζοντας την χώρα.

Ο ΜακΚάρι, που έχει λάβει περισσότερα από 40 διεθνή βραβεία, έχει τραβήξει φωτογραφίες στο Παμούκαλε και την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Χάρις στα Ντενιζλί – Παμούκαλε, Εντιρνέ, Ερζουρούμ, Σανλίουρφα – Χαράν, Βαν, Μαρντίν, Αντιγιαμάν, Κωνσταντινούπολη και Καππαδοκία.

Ο Τόμσον φωτογραφίζει τις Αμάσεια, Βασιλική Δεξαμενή Γερεμπατάν της Κωνσταντινούπολης, Σαφράνμπολου, Τσορούμ-Χατούσα, το τέμενος Σιβάς – Ντιβριγί Ολού, το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, την Αγία Σοφία, Αττάλεια, Ασπεντο, Καλέ, ενώ ο Νάιτ, που έχει συνεργαστεί με ροκ σταρ όπως Led Zeppelin, Ερικ Κλάπτον και Σαντάνα, τώρα απαθανατίζει το Τσανάκαλε, την Σμύρνη, την Πόλη, την Καππαδοκία και το Παμούκαλε.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου