ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλός πρωθυπουργός προς κρατική τηλεόραση: Δεν είστε πατριώτες

αυστραλός-πρωθυπουργός-προς-κρατική-471307

Τα βέλη του προς την κρατική τηλεόραση της χώρας του εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, κατηγορώντας την για έλλειψη πατριωτισμού. Αιτία της διαμάχης, η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Το ζήτημα της παροχής ασύλου σε μετανάστες που φτάνουν στην Αυστραλία με πλοιάρια έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στο Σίδνεϊ ενώ το ABC, το κρατικό κανάλι της χώρας, έχει επανειλημμένα αναφερθεί σε καταγγελίες για κακοποίηση μεταναστών από τις κρατικές αρχές στηλιτεύωντας παράλληλα τη «φειδωλή» επίσημη ενημέρωση γύρω από το θέμα.

Οι αναφορές από τις αρχές περιορίζονται σε ανακοίνωση του αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στην Αυστραλία και δεν δίνονται διευκρινίσεις για το εάν οι αιτούντες άσυλο επαναπροωθούνται στην Ινδονησία.

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε «ανήσυχος» για το ρόλο του ABC λέγοντας πως «ο κρατικός μας τηλεοπτικός φορέας δεν στέκεται στο πλευρό των Αυστραλιανών» είπε ο Άμποτ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη.

«Παίρνουν το μέρος όλων των άλλων εκτός από της Αυστραλίας» είπε. Το κανάλι, υποστήριξε, «θα έπρεπε να δείχνει και μία στοιχειώδη στήριξη στη δική μας πλευρά».

Ο Άμποτ επέκρινε επίσης την εκτενή κάλυψη που είχε το ABC στις αποκαλύψεις του Σνόουντεν (οι οποίες προκάλεσαν στην Αυστραλία μίνι διπλωματική κρίση με την Ινδονησία). Εάν υπάρχουν στοιχεία, είπε ο πρωθυπουργός, «φυσικά και θα έπρεπε το ABC να τα δημοσιεύει, αλλά δεν μπορείς να είσαι επικριτικός απέναντι στη χώρα σου».

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο γενικός διευθυντής του ABC είχε υπερασπιστεί το δίκτυο στον τρόπο που χειρίστηκε τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν λέγοντας: «Είμαστε ένας ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός και ασφαλώς κάποιες φορές δημοσιεύουμε ιστορίες που δεν αρέσουν πολύ στους πολιτικούς. Αυτός είναι ο ρόλος που πρέπει να παίζουμε».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου