ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: θερμότερη πόλη στον κόσμο η Αδελαΐδα – Πάνω από 100 πυρκαγιές σε Αυστραλία

οηε-θερμότερη-πόλη-στον-κόσμο-η-αδελαΐ-492258

Ως η θερμότερη πόλη στον κόσμο ανακηρύχθηκε την Πέμπτη η Αδελαΐδα από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Σταθμό των Ηνωμένων Εθνών.

Το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη Νότια Αυστραλία με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 46 βαθμούς Κελσίου ευθύνεται για περισσότερες από 100 πυρκαγιές και έχει στοιχίσει τη ζωή σε μια γυναίκα.

Κανονικά αυτή την εποχή οι θερμοκρασίες στο νότιο τμήμα της χώρας κυμαίνονται γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου και οι Αρχές φοβούνται ότι η χώρα ίσως ξαναζήσει το «Μαύρο Σάββατο» του 2009, την τραγική ημέρα που οι πυρκαγιές στην πολιτεία της Βικτώρια κόστισαν τη ζωή σε 173 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πέμπτη η μέγιστη θερμοκρασία (46,6 βαθμοί Κελσίου) καταγράφηκε στο Roseworthy, μια πόλη στα προάστια της Αδελαΐδας.

Χθες η Αδελαΐδα ψήθηκε στους 44 βαθμούς Κελσίου με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν για σήμερα μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Στη Μελβούρνη ο υδράργυρος σήμερα αναμένεται να αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ μέχρι στιγμής η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί για την Παρασκευή είναι 42,3 βαθμοί Κελσίου.

Οι κάτοικοι σε περιοχές της Βικτώρια και της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των πυρκαγιών, όμως μια γυναίκα στην περιοχή Grampians, βορειοδυτικά της Μελβούρνης, έμεινε να προστατεύσει την περιουσία της και έχασε τη ζωή της.

Στο μεταξύ, χθες τουλάχιστον 200 άτομα στη Νότια Αυστραλία νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία λόγω του καύσωνα και των πυρκαγιών.

Στην πολιτεία της Βικτώρια βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου 70 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 40 μαίνονται εκτός ελέγχου.

Στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν ξεσπάσει 50 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 12 είναι ανεξέλεγκτες.

Στη Νότια Αυστραλία έχουν ξεσπάσει 19 πυρκαγιές.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Σταθμός κήρυξε χθες την Αδελαΐδα ως την θερμότερη πόλη στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, μετά την Αδελαΐδα οι θερμότερες πόλεις ήταν το Μουμπάι της Ινδίας (27 βαθμοί), η Λίμα, η πρωτεύουσα του Περού (26 βαθμοί), η Σιγκαπούρη (28 βαθμοί) και το Λος Άντζελες στις ΗΠΑ (28 βαθμοί).

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου