ΔΙΕΘΝΗ

Η απόφαση του Δικαστηρίου για τον serial killer της Κύπρου

η-απόφαση-του-δικαστηρίου-για-τον-serial-killer-τη-462521

Η μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία της Κύπρου (αυτή που επιβλήθηκε στον 35χρονο ίλαρχο) ίσως δεν είναι αρκετή για να τιμωρηθεί ο Νίκος Μεταξάς, ο serial killer που πήρε επτά ζωές, δεν σεβάστηκε ούτε μετά θάνατον τα θύματά του, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές και τελικά ομολόγησε και δήλωσε μετανιωμένος, απολογούμενος με δάκρυα στα μάτια.

Σε μια δίκη εξπρές, για πρώτη φορά στα κυπριακά δικαστικά χρονικά, το δικαστήριο αποφάσισε αυτό που περίμεναν όλοι: να καταδικαστεί ο Μεταξάς σε επτά φορές ισόβια, μια φορά για κάθε θύμα του. Η μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί έως σήμερα στην Κύπρο ήταν οι πέντε φορές ισόβια, για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα.

Στην απόφασή του το δικαστήριο αναφέρει: «Οι αποτρόπαιες εγκληματικές ενέργειες του κατηγορουμένου άρχισαν το 2016 με το φόνο της Λιβίας και της ανήλικης κόρης της. Διέπραξε 7 φόνους σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών. Όλα τα θύματα είναι αλλοδαπές πέντε γυναίκες που ήρθαν για να εργαστούν και βρήκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο τον θάνατο. Δε δίστασε μάλιστα να σκοτώσει και τα ανήλικα παιδιά τους. Στερώντας τους το πιο πολύτιμο αγαθό την ζωή τους. Επιδόθηκε σε εκστρατεία φόνων ο κατηγορούμενος.

Στις κατηγορίες για απαγωγές δε θα επιβληθεί ποινή

Όπως διαφαίνεται από τα γεγονότα και όπως είπε ο ίδιος είναι πατέρας δυο ανηλίκων τέκνων. Ανέγνωσε επίσης χειρόγραφο. Όσον αφορά στο αδίκημα του φόνου εκ προ μελέτης προνοεί ότι κάθε πρόσωπο που βρίσκεται ένοχο για φόνο εκ προ μελέτης προνοεί δια βίου φυλάκιση».

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με δίκη του παραδοχή στις 12 κατηγορίες.

Τα επτά θύματα του 35χρονου serial killer ήταν:

η 38χρονη Μαρί Ρόουζ και η 6χρονη κόρη της Σιέρρα
η 28χρονη Αριάν Παλάνας
η 30χρονη Κάχτα Ανού
η 36χρονη Λίβια Μπουνέα και η 8χρονη κόρη της Έλενα
η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά.

Πηγή: cyprustimes.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου