ΔΙΕΘΝΗ

Ισλανδία: Σταμάτησαν την κατασκευή δρόμου λόγω… ξωτικών

ισλανδία-σταμάτησαν-την-κατασκευή-δρ-453333

Προβλήματα σε οικισμό ξωτικών της περιοχής μπορεί να προκαλέσει η κατασκευή λεωφόρου που στόχο έχει να ενώσει την χερσόνησο Alftanes με τα προάστια του Ρέικιαβικ, προειδοποίησαν ακτιβιστές το ισλανδικό κράτος.

Βασικό μέρος του οικισμού των ξωτικών θεωρείται πως είναι ένας βράχος ύψους 12 ποδιών που αποκαλείται το «Τσάπελ των Ξωτικών». Οι κατασκευαστές της λεωφόρου δεν έχουν ανακοινώσει το πιθανό κόστος αφαίρεσης του βράχου αλλά δηλώνουν ότι η ενοικίαση γερανού θα είναι απαραίτητη αφού ο βράχος ζυγίζει 70 τόνους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, περισσότεροι από τους μισούς Ισλανδούς πιστεύουν στην πιθανή ύπαρξη ενός είδους ξωτικών, τα Huldufolk, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν παρόμοιο μέγεθος και μορφή με τους ανθρώπους, όμως η πλειοψηφία τους δεν μπορεί να τα δει.

Στην Ισλανδία υπάρχει λεπτομερής μυθολογία σχετικά με τα Huldufolk συμπεριλαμβανομένων οικισμών και άλλων τοποθεσιών που μένουν ανέγγιχτα. Όσοι πιστεύουν σε αυτά θεωρούν ότι η καταστροφή των σπιτιών τους στους βράχους θα τους προκαλέσει δυσαρέσκεια,την οποία και θα εκφράσουν στους ανθρώπους.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου