ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Φρίκη για τον διαβόητο Τζ. Σάβιλ-Κακοποιούσε ασθενείς 5-75 ετών

βρετανία-φρίκη-για-τον-διαβόητο-τζ-σάβ-444741

Σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την σωρεία σεξουαλικών κακοποιήσεων ασθενών σε νοσοκομεία της Βρετανίας από τον διαβόητο παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος απεβίωσε το 2011 σε ηλικία 84 ετών, χωρίς να έχει ασκηθεί ποτέ δίωξη σε βάρος του.

Ο τότε παρουσιαστής κακοποιούσε επί δεκαετίες ασθενείς 5-75 ετών, ενώ φέρεται να βεβήλωνε και πτώματα. Τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν ο Βρετανός υπουργός Υγείας και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με έκθεση που καλύπτει 28 νοσοκομεία, ο Σάβιλ ο οποίος με «βτιρίνα» το φιλανθρωπικό του έργο είχε πρόσβαση στα νοσοκομειακά ιδρύματα, φέρεται να επιτίθονταν συστηματικά σε ασθενείς από το 1962-2009.

-Εξήντα άνθρωποι κατήγγειλαν την κακοποίησή τους μεταξύ των ηλικιών 5-75.-Οι επιθέσεις ποικίλαν από χυδαία σχόλια μέχρι σεξουαλική κακοποίηση, ενώ έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον 3 βιασμοί μεταξύ 1962-2009.

-Μόνο 9 εκ των θυμάτων διηγήθηκαν τον εφιάλτη τους στο προσωπικό του νοσοκομείου.

-Ο Σάβιλ είχε εμμονή με τους νεκρούς και φέρεται να πόζαρε δίπλα σε πτώματα και να τα βεβήλωνε.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα, λέγοντας ότι οι πράξεις του Σάβιλ συνταράσσουν την χώρα, λέγοντας ότι επρόκειτο για έναν αηδιαστικό, κατά συρροή βιαστή που εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη ενός ολόκληρου έθνους.

Ο εκκεντρικός Σάβιλ, γνωστός για την ξανθή του κόμη, τα εκκεντρικά του κοστούμια και τα πούρα, πέθανε σε ηλικία 84 ετών τον Οκτώβριο του 2011. Είχε επιδοθεί σε φιλανθρωπικό έργο και μάλιστα είχε τιμηθεί με τον τίτλο του “σερ” από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Μετά τον θάνατό του, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εκατοντάδες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, βιασμούς, ακόμη και ανηλίκων.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου