ΔΙΕΘΝΗ

Το… 99,97% του εκλογικού σώματος ψήφισε στις δημοτικές εκλογές της Βόρειας Κορέας

το-9997-του-εκλογικού-σώματος-ψήφισε-στι-412832

Έκλεισαν οι κάλπες στη Βόρεια Κορέα, με το 99,97% του εκλογικού σώματος να ψηφίζει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το συγκεκριμένο ποσοστό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς, σύμφωνα με το CNN, το 2011 στα εκλογικά κέντρα είχε προσέλθει ακριβώς το ίδιο ποσοστό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Βόρεια Κορέα ψηφίζουν όλοι όσοι έχουν κλείσει τα 17 έτη, εκτός από εκείνους που έχουν στερηθεί το δικαίωμα ψήφου και εκείνους που θεωρούνται παράφρονες. Συνολικά, τα άτομα που αυτή την στιγμή συνθέτουν το εκλογικό σώμα ανέρχονται στα 17 εκατομμύρια. Τι συμβαίνει όμως με εκείνα τα 5.000 άτομα (0,03%)που δεν άσκησαν τα εκλογικά τους καθήκοντα;

Σύμφωνα με το CNN, ακόμα και οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς μπόρεσαν να ψηφίσου, χάρη στις κινητές κάλπες που είχε επιστρατεύσει η κυβέρνηση. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τόνισε πως μόνο όσοι βρίσκονταν στο εξωτερικό ή δούλευαν στην θάλασσα δεν κατάφεραν να ψηφίσουν.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι εκλογές στην Βόρεια Κορέα αποτελούν ένα είδος ανεπίσημης απογραφής, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να ανακαλύψει ποιος έχει εξαφανιστεί ή λιποτακτήσει. Αυτό το τελευταίο μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, όχι μόνο σε αυτόν που δεν άσκησε τα εκλογικά του καθήκοντα, αλλά και στην οικογένειά του.

huffingtonpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου